A török fertőzöttek több mint felét Isztambulban regisztrálták

Törökországnak mind a 81 tartományában jelen van a koronavírus, Isztambulban diagnosztizálták a fertőzöttek közel 60 százalékát, 8852 embert, Ankarában 752, Izmirben pedig 853 esetet regisztráltak, jelentette be Fahrettin Koca egészségügyi miniszter. A halottak száma is messze Isztambulban a legnagyobb: 117. Országosan egy nap alatt 2148-cal 15 679-re nőtt az új típusú koronavírus igazolt fertőzöttjeinek, 63-mal pedig 277-re a halálos áldozatainak a száma. 979-en szorulnak intenzív ellátásra, 692-en vannak lélegeztetőgépre kapcsolva, 333-an viszont már meggyógyultak.

Törökország az utóbbi nagyjából egy hétben ugrásszerűen megnövelte a napi koronavírus-tesztek számát, eddig csaknem 107 ezret végeztek el, ebből csak az utóbbi két napban majdnem 30 ezret.

Az esetszámok meredek emelkedése részben ennek a következménye, írja az MTI.

A betegség terjedésének lassítására számos szigorú korlátozást vezettek be. A 65 évnél idősebbek és a krónikus betegek nem hagyhatják el otthonukat, leállították a nemzetközi repülőjáratokat és a belföldiek túlnyomó részét, nincsenek sem kulturális, sem sportesemények, zárva tartanak az oktatási és a kulturális intézmények, a vendéglátóhelyek, és megtiltották a mecsetekben a tömeges imádkozást.

További hírek a keleti régióból

Forrás: index.hu


hun_1ado

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here