A szófiai Magyar Intézetbe vándorolt az autós futamot bemutató kiállítás

Megnyílt a Szófiai Magyar Intézetben a Közlekedési Múzeum kiállítása, ahol a királyi Magyar Autóklub első nagy nemzetközi autós futamát mutatják be.

A bolgár Közlekedési, Információtechnológiai és Kommunikációs Minisztérium védnöksége alatt nyílt kiállítás a budapesti Közlekedési Múzeum anyagából a Szófiai Magyar Intézetben. A kiállítást Angel Popov miniszterhelyettes, Balázsné Harangozó Tekla nagykövet asszony, Dr. Zsigmond Gábor a Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettese és Nikolay Koruderliev a bolgár veterán autóklub elnöke nyitotta meg, majd az egybegyűlteknek Dr. Négyesi Pál a múzeum muzeológusa tartott tárlatvezetést. Dimitrov Györgyi, a Szófiai Magyar Intézet igazgatója bevezetőjében hangsúlyozta az országok közötti közös kulturális örökség bemutatásának fontosságát.

A “Kalandra fel! Budapest-Konstantinápoly Túraút 1912-ben” nemzetközi vándorkiállítás a Balassi Intézethez tartozó Szófiai Magyar Intézetben, Szófia belvárosában nyílt meg. Roszen Zseljanov bolgár Közlekedési, Információtechnológiai és Kommunikációs miniszter gondolatait Angel Popov miniszterhelyettes mondta el, hangsúlyozva, hogy az autó az emberek közötti kapcsolat és a gazdasági fejlődés alapvető része volt már akkor is. Zsigmond Gábor a Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettese az újjászülető Közlekedési Múzeumban digitalizált fotóanyag és annak tudományos feldolgozásának fontosságát hangsúlyozta, melyből egy több országot bejárt nemzetközi kiállítás valósulhatott meg. Az egykori autós túraút történelmi részleteit Nikolay Koruderliev a bolgár veterán autóklub elnöke és Dr. Négyesi Pál a múzeum munkatársa ismertette.

Folytatás >>>

Forrás: octogon.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here