A jövő évi költségvetésben kapja meg a pénzt a főváros a buszbeszerzésre

Fürjes Balázs a Twitteren azt írta: “a török Mercedes gyár leállt a járvány miatt, szállítás csak 21-ben lehet, fizetni is akkor kell”.

A kormány a jövő évi költségvetésben biztosítja az ígért 3,2 milliárd forintot a fővárosi buszbeszerzésre, osztotta meg a Twitteren Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

Fürjes Balázs a Twitteren közzétette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter május 18-i keltezésű, Karácsony Gergely főpolgármesterhez írt levelét. A levél szerint ugyan a kormány a járványügyi védekezés érdekében a buszbeszerzés támogatására szánt 3,2 milliárd forintot elvonta, az összeg ugyanakkor szerepel a 2021-es költségvetés tervezetében. A BKV így megrendelheti a 17 szóló és a 17 csuklós buszt.

Korábban a Népszava írta meg, hogy a járványügyi védekezés miatt a kormány nem fizetné ki idén a fővárosi buszvásárlásra ígért támogatást. A buszok beszerzését fele-fele arányban állja a főváros és a kormány.

Fürjes Balázs erről korábban azt mondta az Indexnek:

a pénzt meg fogja kapni a főváros, de a járvány elleni védekezésre mintegy 1000 milliárd forintot költ a kormány idén, legalább 1000 milliárd bevétele pedig kiesik a költségvetésnek, ezért azt szeretnék, ha a megígért összeget jövőre adhatnák oda a fővárosnak.

A fővárosi önkormányzat május 11-én azt közölte: összeszámolni is nehéz, hányszor ígérte meg a kormány és Fürjes Balázs államtitkár a fővárosi buszbeszerzésre szánt 3,2 milliárdot. Már május első felében is arra vártak, hogy a pénz érkezzen meg a fővároshoz.

A buszvásárlás elhalasztásával Tarlós István volt főpolgármester, az országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztésével foglalkozó miniszterelnöki megbízott sem értett egyet.

Forrás: index.hu

Kép: flickr


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here