A Google elárulta, hol nyaral a magyar

Kép forrása: www.pikrepo.com

A Google időről időre közzéteszi statisztikáit arról, hogy az egyes országok felhasználói mire keresnek rá legnagyobb arányban a böngészőben. A turisztikai szezon kezdetével most a magyarok kedvenc utazási célpontjait listázta a vállalat, amelyből kiderül, hogy a pandémiás időszak után, a korlátozások feloldásával az all inclusive nyaralások szerepelnek az első helyen a magyar turisták kívánságlistáján. A Google Trend adataiból az is kiderült, hogy nem csökken a belföldi úti célok népszerűsége a külföldi desztinációk iránti felfutó érdeklődés mellett sem.

A Google Trends valós idejű keresésekből származó információi szerint az elmúlt évek bizonytalanságai után nagy lelkesedéssel tervezik utazásaikat a magyarok. A Google-keresések alapján a turizmus kategóriában az első negyedévben 43 százalékkal nőtt a keresési volumen a 2021 hasonló periódusához képest. A világjárvány előtti szinthez képest is szignifikáns emelkedés figyelhető meg, mintegy 13-16 százalékkal magasabb a turisztikai keresések száma az év első hónapjaiban.

Egy új trend is kirajzolódóban van, a külföldi „nagy utazások” egyre népszerűbbek.

A keresésekben az tükröződik, hogy a felhasználók olyan szervezett álomnyaralásokra vágynak, ahol mindenről gondoskodnak helyettük. A Google Trends szerint Magyarországon a „nyaralás all inclusive” iránti keresések 360 százalékkal nőttek az előző év hasonló periódusához (január 1. – március 11.) képest. Az is látszik, hogy a pandémia és a lezárások óvatosabbá tették a magyarokat, kevésbé terveznek jóval előre – megugrott a „last minute utazás” kifejezésre való keresések száma is.

A kutatási trendek azonban csupán a böngészők terveiről árulkodnak. A jelenlegi bizonytalan régiós helyzetben nem jelenthetjük ki teljes biztonsággal, hogy ezek az utak meg is valósulnak úgy, ahogy megálmodták őket – de az általános szándék felismerhető. A tavaly óta elérhető Destination Insights with Google eszköz megmutatja, hogy mely úti célok iránt érdeklődnek a Google felhasználói leginkább, ezzel segítve a hazai turizmus szektort és az annak részeként tevékenykedő számos kis- és középvállalkozást a turisztikai trendek nyomon követésében.

Ezek szerint a legnépszerűbb külföldi úti célok:

Folytatás

Forrás: 24.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here