A fellebbviteli főügyészség sem engedné ki 30 évnél hamarabb a csengelei autópályás gyilkost

Bár az elkövető és a védelem is gyengébb minősítésért és enyhítésért fellebbezett, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség nem lát okot arra, hogy a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla enyhítsen a csengelei autópályás gyilkos büntetésén.

Mint arról korábban beszámoltunk, a török származású német állampolgárságú férfit életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Törvényszék májusban, mert szíven lőtte az ismerősét az M5-ös autópályán, egy másik férfit pedig életveszélyesen megsebesített. A férfi a döntés értelmében 30 év múlva bocsátható leghamarabb szabadlábra feltételesen. A bíróság a szabadságvesztés mellett tíz évre kiutasította I. H.-t Magyarország területéről.

A német állampolgársággal rendelkező férfi korábban ismerkedett meg a bolgár férfival. Segített neki Ausztriába költözni, munkát keresett részére és kölcsönt is adott neki. Mivel a kölcsönt nem kapta vissza, a viszony kettejük között megromlott, és a vádlott, mikor megtudta, hogy a sértett hazaindul Bulgáriába, elhatározta, hogy követi és egy alkalmas pillanatban megöli őt.

Magához vette az engedély nélkül tartott lőfegyverét, majd ismerve a sértett utazási szokásait lakóhelyéről Hegyeshalomra, a magyar-osztrák határra hajtott. A vádlott szándéka az volt, hogy a sértettet a határon bevárja, majd őt követi mindaddig, amíg tervét végre nem tudja hajtani.

A sértett este 11 körül érkezett meg a határra, majd miután autópálya-matricát váltott, átlépett Magyarország területére, és az autópályán haladt Röszke irányába. A sértettel utazott a munkatársa, egy osztrák állampolgárságú férfi is. A sértett, mivel fáradtsága miatt pihenni akart, már másnap 3 órakor megállt az M5 autópálya csengelei pihenőjénél, ahol miután leparkolt, utastársával együtt elaludt.

Folytatás

Forrás: 24.hu


hun_1ado

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here