A fecskéket választották a pénz helyett

5.000 tonnányi homokdombban építettek fészket az Afrikából érkező fecskék Diyarbakır megye Bismil városa mellett. A madarak közel 200 fészket készítettek maguknak. A homokot egy betongyár használná fel késztermékek előállításához, azonban május óta nem teheti. Amikor észrevették, hogy a fecskék fészkeket építettek a homokfalban, a munka teljesen leállt.

Forrás: AA

A gyár tulajdonosa, Halil Başaran azt a döntést hozta, hogy semmiképpen nem zavarják meg a fecskék életét, költését azzal, hogy homokot használnak fel ezen a területen. Annak érdekében, hogy a termelés mégis tovább folytatódjon, és a megrendeléseket teljesíteni tudják, teherautókat béreltek, és máshonnan vásárolják meg a beton készítéséhez szükséges homokot. Ez számukra havonta 50-100.000 TL (kb. 2,5-5 millió Ft) többletkiadást jelent. Az extra költségek ellenére az a döntés született, hogy a fecskék elköltözéséig, azaz legalább július végéig nem használják a saját területükön lévő 5000 tonnányi homokot.

Forrás: AA

A meleg nyári hónapokban még a táplálék beszerzése is nehézkes a madaraknak, így a gyár dolgozói élelemmel is segítségükre vannak. A fészkeket, az állandóan röpködő madarakat és az etetést a videóban tekinthetik meg az érdeklődők.

Csak gratulálni tudunk a cégvezetés és a dolgozók hozzáállásához.


Erdem Éva – Türkinfo


hun_1ado

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here