1469 magyar indult haza külföldről a hétvégén

49 magyar állampolgárt hozott haza Isztambulból a hétvégén a magyar külügy, az emberek Zágrábig repülővel mentek, ahol buszok várták őket, számolt be róla Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.Velük együtt összesen 1469 fő tért haza a hétvégén, azoknak a magyaroknak a hazajutásán, akik külföldön rekedtek tovább dolgozik a külügy.

A légiközlekedés egyre nehezebbé válik az egész világon: a légitársaságok sorra mondják le járataikat, repterek és komplett légterek kerülnek zár alá.

Isztambul a világ egyik legnagyobb légiforgalmi csomópontjainak egyike, ahonnan ezen a héten felfüggesztették a budapesti járatok indítását. Ezért ma este 49 magyart Zágrábon keresztül juttatunk haza, a buszok a horvát főváros repterén várják a hazatérőket. Velük együtt a hétvégén összesen 1469 honfitársunk indult haza a világ különböző pontjairól.

Sokan vannak még azonban akik haza akarnak térni, ezért a külföldön rekedt magyarok hazajuttatásával foglalkozó munkacsoportunk tovább dolgozik.

Velük együtt összesen 1469 fő tért haza a hétvégén, azoknak a magyaroknak a hazajutásán, akik külföldön rekedtek tovább dolgozik a külügy.

Forrás: index.hu


hun_1ado

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here