Új tévécsatorna teszi színesebbé az életünket: habitat TV

Görmek, duymak, hissetmek…

Látni, hallani, érezni…

Ezzel a három szóval indítja bemutatkozó videóját a 2021. január 11-én indult habitat TV. Kedves olvasó, ön mit szeretne látni, hallani vagy érezni? Mi, emberek egymástól kaphatunk inspirációt arra, mi mindenre legyünk (még) kíváncsiak. Ez az új tévécsatorna pedig abban fog nekünk segíteni, hogy tudjuk, mit szeretnénk még látni, hallani, érezni, amire eddig nem is gondoltunk.

Nemhiába a névválasztás! A habitat szó értelmező szótári jelentése: 1. az ember egy konkrét helyen történő letelepedése, élőhely választása; 2. egy növény természetes élőkörnyezete, otthona. A csatorna szűkebb és tágabb értelemben vett élőhelyünket mutatja be nekünk, ahogy korábban még nem láttuk. A témák pedig? Utazás és kirándulás, város és falu, természet, étel, zene, képzőművészet, történelem, építészet, lakberendezés, technológia, sport… Ugye, hogy van olyan, ami önt is érdekli?

A minőség garanciája pedig az, hogy az a csapat irányítja a munkát, amelyik Törökország első helyi dokumentumfilm-csatornáját, az IZ TV-t is létrehozta, így 2006 óta óriási gyakorlatot szereztek filmkészítésben, műsorszerkesztésben. A műsorigazgató az a Coşkun Aral, aki egész életét a híradásra tette fel. Olyan különlegességeket ígér például, hogy mobiltelefonnal – mintegy titokban – rögzített felvételekkel fogják nekünk bemutatni Isztambul rejtett kincseit.

Rövid ismertetők alapján kapunk ízelítőt a látnivalókból. A Teknosafari című programban a legfrissebb újdonságokat tudjuk meg tudományos és technológiai témában, közérthető nyelven. Eda Elif Tibet antropológus sajátos nézőpontból mutat be nekünk kultúrákat, történelmet, konyhákat – röviden az emberiséget. A Hiç Durma programmal extrém utazásokat tehetünk sivatagban, hegycsúcsokon, vadvizeken. Fuat Ergin műsora, a Hep Hip Hop első részében a graffitivel foglalkozik, Betül Kanbolat könyveket fog nekünk bemutatni, Kerem Görsev a jazz, Kubilay Sakarya a lakberendezés világába visz el minket.

A habitat TV programjaival önök is láthatnak, hallhatnak, érezhetnek 2021. január 11-től a Tivibu szolgáltató 2. és 100. csatornáján. A Tivibu – megfelelő előfizetéssel – elérhető IPTV, parabolaantenna (TÜRKSAT11853 H 25.000), web, mobil és smart TV platformokon is. Ha mindezek közül egyikre sincs lehetőségük, nézzenek be legalább a csatorna YouTube-oldalára.

Erdem Éva – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here