Több mint egy évig praktizált orvosként, pedig csak érettségije volt

Kép forrása: www.pikrepo.com

Felvételizett ugyan az orvosi egyetemre, de nem vették fel, szerinte ez mégis elég volt ahhoz, hogy orvosként praktizáljon.

A 20 éves török lány szülei mindig is arról álmodoztak, hogy egy napon orvosi diplomát szerezzen és betegeket gyógyítson, Ayşe Özkiraz azonban rosszul teljesített az egyetemi felvételin, a családjának azonban egész máshogy adta elő a történetet.

A szüleinek azt hazudta, hogy bejutott a neves Capa Medical Egyetemre, és végre orvosnak fog tanulni. Több hamis papírt nyomtatott, köztük a sikeres felvételiről szóló értesítést és a beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat. „Amikor gimibe jártam, a szüleim mást sem akartak, csak hogy bejussak az orvosi egyetemre. Azt hitték, játszi könnyedséggel be fogok jutni, ez azonban nem így történt. Nagyon fájt volna nekik az igazság, ezért kezdtem bele a füllentésbe” – magyarázta az azóta letartóztatott áldoktor, aki nem csak a családját vezette meg.

Hogy tökéletes legyen a színjáték, egy isztambuli kollégiumba költözött, és ott is mindenkinek azt mesélte, hogy orvostanhallgató. Újabb hamis papírokat nyomtatott magának és egyre nagyobbra dagadt a hazugságlavinája. Egy napon kórházba kellett szállítani az édesanyját, aki büszkén mesélte mindenkinek, milyen nagyszerűen teljesít a lánya az orvosi egyetemen. Ayşe hazautazott, hogy az anyukája mellett legyen, addigra pedig híre ment a kórházban, hogy milyen ígéretes tehetség.

Folytatás

Forrás: nlc.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here