„Tiszteletbeli nagypapa leszek” – Gyermeket vár a török nő, akit 24 éve mentett ki a romok alól Mancs

Kép forrása: facebook

24 éve tartja a kapcsolatot az életmentő a romok alól kihúzott egykori kislánnyal.

Tiszteletbeli nagypapája lesz a magyar életmentő egy török kisbabának, akinek édesanyját 24 évvel ezelőtt húzta ki a romok alól.

Lehoczki László és Mancs kutya az 1999-es izmiti földrengés után lett világhírű, miután sikerült élve kimenteniük 82 órával a természeti katasztrófa után egy hároméves kislányt, Hatirát. A csodával határos megmenekülés története hamar bejárta a világsajtót, azt azonban jóval kevesebben tudják, hogyan folytatódott.

Hatira és családja ugyanis nem felejtették el a magyar mentőcsapatok áldozatos munkáját: később együtt látogatták meg Miskolcon a szakembereket és Mancsot, idővel pedig mély barátság szövődött közöttük.

Éveket öregedtem, amíg a mentés tartott. Nem is tudom visszaidézni ezeket az órákat. Csak arra emlékszem, amikor Hatirát végre magamhoz ölelhettem. Mindenki zokogott. László efendi és Mancs az egyetlen gyermekünket adta nekünk vissza – mondta két évtizeddel ezelőtt Hatira anyukája, miközben kislánya épp Manccsal játszott itthon.

Hatira szívéhez olyan közel került hazánk, hogy utolsó egyetemi évét Debrecenben töltötte, ami alatt Lászlóéknál lakott. Teltek az évek, a török nő frissen végzett élelmiszermérnökként visszatért hazájába, idővel pedig rátalált a szerelem is. Megmentőit még ekkor sem felejtette el, Lehoczkiék az esküvőjére is csak azért nem tudtak elmenni, mert a pandémiás lezárások közéjük álltak.

Ezt Lehoczki László egy minapi Facebook-bejegyzésében idézte fel, amit annak apropóján írt, hogy Mancs a napokban szobrot kapott Izmitben. Az eseményről azonban hiányzott Hatira, mégpedig azért, mert bármikor megérkezhet a kisbabája.

Folytatás

Forrás: www.blikk.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here