Tarçın cica lett egy amasyai általános iskola 257. diákja

A törökországi Amasya városában található Tuğgeneral Hikmet Akıncı Általános Iskola diákjai egy kóbor macskát találtak az iskola udvarán, és elkezdték etetni őt.

A cica a tanulóktól a Tarçın nevet kapta, ami magyarul fahéjat jelent. Tarçın idővel bement az osztálytermekbe, majd a padok között sétálgatott a tanítás alatt, így hamar belopta magát mindenki szívébe, sőt azóta az iskola kabalájává vált. Ma már rendszeres látogatója a tanóráknak. A diákok reggelente korábban indulnak az iskolába, hogy több időt tölthessenek vele.

Yavuz Kazancı, az iskola igazgatója elmondta az AA riporterének, hogy Tarçın az iskola részévé vált, és a macskát az iskola saját tanulójának tekinti.

„Mind a diákok, mind pedig a tanárok nagyon megszerették őt. Rendkívül jó kapcsolat alakult ki a macska és a tanulók között. Megszokta, hogy a gyerekek az iskolába érve megosztják vele tízóraijukat, és utána együtt mennek az osztályterembe. Amikor hidegebbre fordult az idő, készítettünk neki egy kuckót, amit az iskola épületén belül helyeztünk el, majd elvittük Tarçınt az állatorvoshoz és beadattuk neki a szükséges oltásokat. Az iskolának eddig 256 diákja volt, most pedig Tarçınnal együtt 257 lett.

Sajnáljuk, hogy hétvégenként nem láthatjuk Tarçınt, de hétfőn mindig az ajtóban vár minket. Nagyon örül, hogy velünk van, és mi is boldogok vagyunk, hogy ő a mi cicánk. A diákok szívesebben járnak Tarçınnal az órákra, aki idejének nagy részét alvással tölti. A tanulók ekkor csendesebbek, nehogy megzavarják a cica nyugalmát, ezért ilyenkor jobban figyelnek az órán. Bizonyos értelemben ennek hatására a tanulók motiváltabbak lettek. Úgy gondoljuk, hogy ezzel sikerült jobban összpontosítanunk diákjaink figyelmét az órákra. A Tarçınről való gondoskodás megváltoztatta a gyerekek hozzáállását a kóbor állatokhoz. A cica örökbefogadását azért is tartottuk fontosnak, mert az utóbbi években egyre gyakoribb téma az állatkínzás a televízióban és a közösségi médiában egyaránt. Az a célunk, hogy az iskolánkból kikerülő generációk állatbarátokká váljanak” – mondta az igazgató.

Esma Meltem, az iskola egyik diákja szerint az órák nagyon jól telnek és sokkal szórakoztatóbbak Tarçınnal. „Mindannyian nagyon szeretjük őt. Bemegy az tanórákra, felül az asztalra, majd végigsétál a tanteremben és velünk együtt hallgatja az órákat, így azok nagyon jól telnek. Nem akarjuk, hogy elmenjen, a barátunknak tekintjük őt” – mondta.

Fordította: Szebényi Erzsébet – Türkinfo

Forrás: www.aa.com.tr


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here