Szobrot kapott Tombili

Korábban már írtunk arról, hogy Isztambulban szobrot terveznek a nemrégiben elhunyt, közösségi médiasztár Tombili cica emlékére. Ez a szobor elkészült.

Isztambul Ziverbey negyedében elkészült a híres pózolós macska emléknek szentelt szobor, amelyet október 4-én, az állatok világnapján avattak fel. Az interneten elterjedt egy kampány, amely követelte Kadıköy önkormányzatától, hogy állítsanak emléket az augusztusban elpusztult cicának. Seval Şahin szobrász önként készítette el a szobrot, amely a jól ismert járdaszegélynek dőlős pózban örökítette meg Tombilit.

tombiliA szobrot helyi idő szerint egy órakor avatták fel. Tombili, aki a 9gag-en megjelent poszttal világszintű ismeretségre tett szert, augusztus elsején hosszabb betegeskedés után hunyt el.

A helyiek szerint Tombili közömbösségéről és nem törődöm viselkedéséről is jól ismert volt, általában így reagált, ha az emberek játszani próbáltak vele, mindezt a járda mellett pihenős képe is jól tükrözi.

Tombili fotója világszerte népszerűvé vált az internetezők körében, különböző mémekhez használták fel, hol egy pohár teával, hol pedig egy pohár rakıval ábrázolták.

Forrás: hurriyetdailynews.com

Lantos Ágota – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here