Papucsok

Mindenkinek lehetnek furcsa hóbortjai. Miért ne szerethetné valaki a papucsokat?

Jah, hogy egy egész ország szerelmes a papucsokba!

Aki szereti a papucsokat, annak nem kell magyarázni. Aki pedig utálja (mert mondjuk mindig a lábára lépnek vele, vagy mert utálja az orrán lévő csengettyű hangját), annak meg felesleges magyarázni. A papucs egyszerűen jó, mert egyszerű és jó.

A törökök egyébként is mintha minél távolabb akarnák magukat tartani a padlótól. A különféle érdekes burkolólapok fölé minden esetben szőnyeg kerül (igen, még a konyhában is, igen, még az erkélyen is, igen, még az utcán is). És ezen felül (szó szerint) járnak papucsban. Méghozzá nagy lelkesen.

Tehát papucs az mindenképpen kell otthonra. Nem is egy, hiszen más a nyári papucs, más a téli. Meg esetleg lehet más a reggeli és az esti is. Meg a macska úgyis elvisz 1-2 papucsot… Jó, ha az embernek legalább 3-4 papucsa van.

Bár az igazság az, hogy 3-4 papucs nem elég. Hiszen bármikor érkezhet 1-2 vendég, akiket illetlenség lenne, ha nem kínálnának meg papuccsal és teával.

Csakhogy nemcsak 1-2 vendég érkezhet, hanem néhány emeletesbusznyi rokon is. Őket meg pláne illek papuccsal (és teával) kínálni. Különben az elkövetkező 70 évben ez lesz a fő téma a családi összejöveteleken.

Éppen ezért nem árt, ha van egy raktár a közelünkben, ahova néhány száz papucsot be lehet gyömöszölni az ilyen váratlan pillanatokra.

De ha nincs erre lehetőségünk, akkor se kell aggódni. Hiszen Isztambulban papucsot találni majdnem annyira könnyű, mint mondjuk kebabot. A nagyobb kérdés inkább, hogy milyen papucsot is akarunk venni?

Folytatás

Forrás: isztambul.info


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here