Öt török nő cicaóvodává változtatott egy rizei lakást

A fekete-tengeri régióban található Rize nevű városban öt török nő fogott össze azért, hogy egy lakást a környékbeli árva és elkóborolt cicák menedékévé változtasson.

A hölgyek a macskákat koruk alapján szétválogatták és különböző szobákban helyezték el, valamint egy szoptatós dajkát is fogadtak a legkisebb cicákhoz. A négyszobás lakás ezenkívül a különböző klinikákon kezelt macskák gyógyulását segítő központként is működik, és a különleges igényű, valamint a sérült macskák számára is otthont biztosít.

Egységben az erő, ezért döntöttünk úgy, hogy összeállunk” – mondta Behice Yasemin Tuzcu, a helyi állatvédelmi szervezet vezetője. „Befogjuk az elárvult kiscicákat és igyekszünk felnevelni őket” – mondta, majd hozzátette, hogy jelenleg mintegy 40 árva cica él a lakásban.

Nar, az egyik nősténymacskánk, súlyosan sérült volt, amikor több kiscicájával együtt két hónappal ezelőtt hozzánk került. Az anyamacska más cicákat is – közel 50 kis árvát – folyamatosan etetett. Az egészséges és felnőtt macskákat megpróbáljuk szerető családoknál elhelyezni. Abban reménykedünk, hogy sikerül egy udvarral rendelkező házba költöznünk, azonban a lakás fenntartási költségeihez is támogatásra van szükségünk. Jelenleg egy ötödik emeleti lakásban működik az cicaóvodánk Rize központjában. Amíg a bérleti díj nem túl magas, addig minden rendben van. A macskák ellátása azonban nem kevés költséget jelent, gondolok itt az a cicák etetésére, a gyógyszerekre és az állatorvosi kezelésekre” – mondta Tuzcu.

A legtöbb elárvult cica már beteg volt, amikor alultápláltság miatt hozzájuk került, és a kezelési költségek is gyorsan összeadódtak. Hozzátette, hogy bíznak az állatszerető emberek adományaiban.

Fordította: Szebényi Melinda – Türkinfo

Forrás: www.dailysabah.com


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here