Nyilvános vécékben aludt, mára milliárdos a török étteremtulajdonos

Forrás: Huseyin Ozer Facebook

A 74 éves férfi nem felejti el, hogy honnan jött.

Aki ma ismeri meg Hüseyin Özert, az bizonyára azt gondolja, hogy a jó modorú török milliárdos egy gazdag családban nőtt fel, ahol mindenben támogatták – ez azonban nem is lehetne messzebb a valóságtól!

Az Észak-Törökországban született férfi szülei elváltak, ő pedig az édesapjával maradt, akinek új felesége annyira féltékeny volt rá, hogy megpróbálta megmérgezni őt. A fiatal fiú ezután a nagyapjához került, ahol szintén nehéz sors várt rá. Édesapja soha többé nem látogatta meg a fiút, aki nem tudott iskolába járni, hiszen nagyapja befogta pásztornak, ami egész napos munka volt. Özernek így otthon kellett megtanulnia írni, olvasni és számolni.

A még mindig csak 11 éves fiatal ezután Ankarába szökött, ahol utcagyerekként kereste meg a napi betevőt. Innen később Isztambulba került, ahol 8 évig egy étteremben mosogatott. Az itt megkeresett pénzt angol könyvekre költötte, és amikor már biztos volt a tudásában, összespórolt egy londoni buszjegyre. Az angol fővárosba érve megint nulláról kellett kezdeni az életét, hiszen olyan szegény volt, hogy nyilvános vécékben kellett aludnia, és naponta egy tányér levest tudott enni.

Özer végül egy kebabosnál talált munkát, ahol minden éjjel komoly órákat húzott le. A férfire végül 1981-ben, 31 éves korában mosolygott rá a szerencse, amikor eladóvá vált a kebabüzlet, ahol korábban dolgozott. Az ekkora már férfivá érett Hüseyin hitelből megvette a boltot, és az évek alatt összeszedett tudásának köszönhetően olyan éttermet nyitott a helyén, amelynek nagyon hamar híre ment. A vendéglőmogul hamarosan két további üzletet nyitott London előkelő negyedeiben, amelyek szintén beindultak, így még több éttermet tudott megvásárolni. Az egykor az utcán élő férfi karrierje csúcsán több mint 20 étterem tulajdonosa volt szerte az angol fővárosban.

Folytatás

Forrás: blikkruzs.blikk.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here