Mit láthatsz és tapasztalhatsz, ha ellátogatsz Szulejmán országába?

bazarA 70-80-as években is sokan látogattak Szulejmán országába, de egészen más célzattal, mint manapság. Akkoriban az utazók vásárlási céllal tették meg a hosszú utat, hogy olcsón hozzájussanak, farmerhez, bőrdzsekikhez, irhabundákhoz és ékszerekhez. Sokan eladásra vásároltak, aztán itthon busás haszonnal adták tovább a ruházati termékeket.

A mai utazót érdekli a látnivalók sokasága és az elmúlt századok iránti kíváncsiságtól vezérelve meg szeretnék ismerni a török népet és kultúráját, országuk szépségeit. Hogy milyen emberek a törökök, hogy viselkednek az idegenekkel, a családjukkal? Mit tudhatunk az étkezési szokásaikról és arról, vajon mit gondolnak általában rólunk magyarokról? Természetesen, a teljesség igénye nélkül, csak egy két érdekességet ragadtunk ki a törökök életéből…

Milyenek is a török emberek?

Ha egyedül van valahol, szívesen ücsörög, elmélázik, elmereng dolgokon, de ha társaságra talál azon nyomban megváltozik a hangulata. Jókedvű, hangosan beszélő és nem utolsósorban udvarias, különösen a nőkkel szemben. A törökök komolyan veszik a barátságukat. Vallásukról inkább ne beszéljünk velük, bár megértőek más vallásokkal szemben. A török ember számára fontos a család, ha csak tehetik a legfiatalabbtól a legöregebbig együtt töltik a hétvégét. A gyerekek is tisztelettudóak és udvariasak, a nők nem hordanak fátyolt, de kendőt gyakran.

Mi a véleményük rólunk?

Török-magyar kapcsolatról elmondhatjuk, hogy a magyarokat rokonnépnek tekintik. Úgy gondolják, hogy Attila a közös ősapánk. A magyarokkal különösen kedvesek, udvariasak és barátságosak. Ha valaki segítségre szorul azonnal segítenek. Mi tudjuk, hogy sok közös szavunk van, és ha ezzel elő is rukkolunk, a szívükbe zárnak bennünket.

A cikk folytatása>>>

nokorszak.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here