“Mióta külföldre költöztem, itthon is simán végigvonulok a rikító rózsaszín magassarkúmban”

hanczbernadettKorman-Hancz Bernadett – Isztambul, Törökország

Bettivel évekig egy cégnél dolgoztunk Budapesten. Emlékszem, neki volt a lányok közül a legtöbb ruhája. Szerette az elegánsat, a sportos darabokat, a visszafogottat és a feltűnőt is. Irigylésre méltón, ügyesen tudta variálni a kiegészítőit. Amikor megláttam egy közösségi oldalon, hogy hozzáment a fővárosban dolgozó török fiúhoz, egyből elképzeltem, ahogy nem sokkal később már pocakosan válogat az isztambuli piacon a nagy, mintás kendők és ékszerek forgatagában. Persze a sztori pontosan nem így alakult, mert Betti férjének hivatása miatt Törökországon kívül éltek már Szingapúrban, jelenleg pedig Skóciában van a család. És bár azt mondja teljesen nem változott meg külföldi léte során a stílusa, mégis hatással van rá a kinti trend. Jelenleg gyesen van, két kisfia Ömer 3,5 éves, Mert 10 hónapos.

„Az én férjem, és török családja sosem szólt bele abba, hogy mit húzok magamra ha náluk vagyunk, de tény, hogy ha az ember Törökországba költözik, némileg konzervatívabb lesz a megjelenése. Alapból sosem voltam az, aki túlságosan kirívóan, vagy szexin öltözködne, így ez nem okozott problémát. Változtam viszont abban, hogy régen nagyon szerettem a színes holmikat, ma már egyre több fekete és szürke ruhát veszek fel.

Furcsa ez, hisz régen szinte egyetlen fekete darab sem volt a ruhatáramban. De, hogy ez az itteni szokásoknak köszönhető, vagy annak, hogy öregszem, azt nem tudom. A török asszonyok nagyon szeretik a hosszú szoknyákat és a nagy, mintás kendőket. Én is beszereztem belőlük jó párat, rájöttem, hogy ezek a szoknyák kényelmesek. Na meg persze próbáltam nem túl kitűnni a tömegből. Ki nem állhatom a török férfiak nézését. Mintha a ruhád alá látnának, de érdekes, hogy a nők is így néznek egymásra. Fontos, hogy az embernél mindig legyen egy nazar amulett, vagyis a kék szem, mert az megvéd az irigy szemektől.”

Folytatás

Forrás: www.nlcafe.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here