Mindene odaveszett a törökországi földrengés magyar túlélőjének és kislányának

Kép forrása: www.pikrepo.com

Dominika és kislánya, Jázmin Malatyában éltek, ahol rengeteg épület dőlt össze a földrengés következtében.

Az anyuka szeretett volna mielőbb visszatérni Magyarországra, de nem tudtak elindulni, mert mindenük odaveszett. A repülőjegy megvásárlásában is szülővárosa, Siklós önkormányzata segített nekik, amiért nagyon hálásak.

Dominika most kislányával az anyukájánál lakik, a Törökországban átélt borzalmakat azonban nem tudták elfelejteni. „Törökországi lakásunkat decemberben újítottuk fel. Minden pénzünk elment rá, de végre olyan volt, amilyennek szerettük volna, Jázminnak is lett saját szobája” – mondta a Blikknek az anyuka.

Február 6-án hajnalban ő riadt fel először arra, hogy mozog alatta az ágy. Aztán ijesztő dübörgést hallott, amiből azonnal tudta, hogy nagy a baj. Úgy, ahogy voltak, pizsamában és takaróba burkolózva szaladtak ki otthonukból. Ottani rokonaik másik városba vitték őket, de Dominika már akkor eldöntötte, hogy Magyarországra akar jönni.

„A párom kint maradt Törökországban, neki még intéznie kell a hivatalos ügyeket. Néhány napja újra van munkája, de a házunkba nem mehet vissza. Ugyan még áll az épület, de súlyosan sérült, le kell majd bontani. Mindenünk abban volt, azt sem tudjuk, mi maradt meg a tárgyak, bútorok közül. Szó szerint egy szál ruhában jöttünk el: nincs egy fésűnk, egy ollónk sem” – folytatta Jázmin anyukája.

Siklósan nagy az összefogás a megsegítésükre, a kislány sok játékot kapott ismerősöktől, a helyi pizzériában pedig gyűjtést szerveztek nekik. Az édesanyának jelenleg a családi pótlék az egyetlen jövedelme. Mint mondja, Jázmin még mindig naponta emlegeti a földrengést, de inkább játszva, valószínűleg így próbálja feldolgozni mindazt, amit át kellett élnie.

Forrás: nlc.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here