Még a szigorú tanár urat is meghatotta a meglepetés, amivel diákjai visszavárták

Çorlu város egy gimnáziumában hatalmas meglepetésben volt része Muharrem Poyrazoğlu földrajztanárnak. Rákos megbetegedése miatt kezelésen vett részt, így 8 hónapig kénytelen volt távol lenni munkájától és diákjaitól.

A tanulók szeretett tanárukat nagy örömmel és meglepetéssel várták vissza.

Az aulába lépve a pedagógust “Evine hoş geldin öğretmenim”, vagyis „Isten hozott itthon tanár úr!” felirattal és hangorkánnal fogadták a gyerekek.

Az iskola minden folyosója lufikkal volt feldíszítve, a gyerekek még az emeleti erkélyekről is lógtak. Lufi- és konfettiesőt varázsoltak, mely még a – saját bevallása szerint – kemény tanár urat is meghatotta, és nem tudta könnyeit visszatartani. Hosszú percekig ölelték őt a diákok, mely igazán megható volt.

Családjának, barátainak, tanár kollégáinak és diákjainak megköszönte, hogy a kezelések során végig támogatták őt telefonhívásaikkal, üzeneteikkel. Így szólt: „Véget ért a kezelés időszaka. Most a lehető leggyorsabban vissza akarok térni a katedrára, mert nagyon hiányzott a munkám. Nagyon nehéz volt 8 hónapon keresztül semmit sem csinálni és közben az élet peremén ingadozni. Az üzenetek és a hívások ezt az időszakot rövidítették le. Most nagyon erősnek érzem magam és nagyon jó a hangulatom is”.

Így folytatta:

„Ezzel a betegséggel küzdőknek üzenem, hogy az élet minden rossz ellenére is nagyon szép. Először is fontos a motiváció és az erkölcsi tartás, és hinni kell abban, hogy le lehet küzdeni a betegséget. Ezzel a hittel és a család támogatásával kell túlélni a kezelés nehéz időszakát. Én túl vagyok ezen, és most nagyon jól érzem magam. Ilyen ünneplést, ilyen tömeget nem szerettem volna, ezért nem óraközi szünetben érkeztem az iskolába, csak csendben szerettem volna bemenni a tanári szobába. Nem akartam, hogy lássanak a gyerekek. Ennek ellenére egy egészen más kép fogadott. Az ember a régen látott ismerőseit meg akarja ölelni, ahogy beléptem ide, én mindenkit ismertem, és mindenkit át akartam ölelni”.

Forrás: Anadolu Ajansı

Erdem Éva – Türkinfo


hun_1ado

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here