Makó török testvérvárosának rászorulóihoz kerülhet a polgármesteri 4 milliós jutalom

Kép forrása: promenad24.hu

Elhangzott a műsorban az is, hogy Farkas Éva Erzsébetnek a közigazgatásban eltöltött 35 éve alapján jutalom jár. Ez a polgármester illetményének – ami a havi bruttó 975 ezer forint – a négyszerese, úgyhogy ez alapján 3,9 millió forint bruttó jutalmat kap, amit a városvezető a török-szír földrengés áldozatainak ajánl fel. Egészen pontosan ezzel az összeggel csatlakozik az önkormányzat és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány közös gyűjtéséhez, amit a földrengés áldozatainak hirdettek.

“Természetesen a családdal egyeztetve – hiszen azért ők is érintettek ebben, és nyilván az elmúlt 35 évre visszatekintve elsősorban a családjára támaszkodhat az ember – döntöttünk úgy, hogy most a földrengés károsultjainak juttatjuk el ezt a pénzt. Vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy mivel Makó városának van egy törökországi testvér-települési kapcsolata, elsősorban az ottani rászorultakat segítsük meg” – árulta el Farkas Éva Erzsébet.

A makói gyűjtéshez egyébként bárki csatlakozhat, a Makó Város Fejlődésért Közalapítvány számlaszámára lehet pénzadományokat utalni, a 11735074-20515362-es számlaszámra. Kérik, a közlemény rovatban tüntessék fel: törökországi földrengés. Tárgyadományokat a polgármesteri hivatalban fogadnak, de készült egy lista, mire is van szükségük a károsultaknak, így érdemes arról érdeklődni, mielőtt bárki bármivel elindulna a városházára.

Továbbiak

Forrás: promenad24.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here