Lo-fi Girl: a tanuló kislány eljutott Budapestre és Isztambulba is

Lo-fi Girl: a tanuló kislány eljutott Budapestre és Isztambulba is

A legjobb feladat az, mely megmozgatja a kreatív emberek fantáziáját. Ilyen az ún. lo-fi girl kihívás is, mely egy YouTube-csatorna klipjével kezdődött, akkor még nem kihívásként.

A Lo-fi, azaz low fidelity, szó szerint gyenge hangminőséget jelent. Az alacsony hangminőség nem jó kezdet, ha zenét szeretnénk hallgatni. Azonban a szóösszetétel egy magas minőségű önálló zenei stílust jelöl, amelyben néha lemezsercegés vagy csúszás is hallható.

Ilyen zenei videókat készít, sőt élőben adja a muzsikát a ChilledCow-csatorna, a hozzá kapcsolódó animációkat pedig egy Juan Pablo Machado nevű illusztrátor rajzolja. Egyik képén egy lány ül a szobájában és tanul. Ilyen egyszerű! És mi lett belőle?

A közösségi megosztásokat támogató Reddit nevű honlapon kezdődött a kihívás, melyre mostanra Európa minden országából érkeztek képek. Ez a kislány még mindig a szobájában ül és tanul, ám mindig más országban.

Először egy Marccolo becenévre hallgató Reddit-felhasználó rajzolta újra a lányt, aki nevezetesen Romániában él, majd jött Belgium, Hollandia, Görögország és így tovább.

Minket Türkinfóként, híven „Egy csipet Törökország, Bir tutam Macaristan” szlogenünkhöz, természetesen leginkább a magyar és a török rajzok érdekelnek.

A magyar képen szinte tökéletesek a részletek: a kockásfülű nyúl, bűvös kocka, csipketerítő, bádogpersely és polcelánmókus a polcon és még az asztali lámpa, na meg a könyvespolcról lefutó zöld virág is nagyon jellemző részlet.

A magyar rajzoló felhasználó neve: oliviaisarobot. Gratulálunk!

Törökországban több rajzoló is elkészítette művét. Egytől egyik különleges alkotás, ám mindegyiken ott van a tea, a nazar, egy macska és Isztambul.

Egyikük odarajzolta a falra Atatürköt és Nâzım Hikmetet is, és egy maNga posztert.

Ő a  @callmedogperson nevű Twitter-felhasználó.

Egy másik példán a Galata-torony a fő elem, és a hatalmas fehér cica.

A felhasználó beceneve: elderbay.

Egy újabb rajzoló azt mondja Lo-fi girl a kebab hazájából így tanul.

A felhasználó neve: corkidancingu.

A sornak nincs vége, mert napról napra újabb művek jelennek meg az interneten. Nézzék meg a többi országot is, és mondják meg nekünk, melyik a kedvencük!

Erdem Éva – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here