Így fest civilként A császárné sorozat Sisije, Devrim Lingnau

A fiatal török-német színésznő, Devrim Lingnau hatalmas lehetőséget kapott A császárné című sorozat főszerepében. De mit is tudhatunk róla?

Bár Sisi karaktere a vásznon sokak számára mindörökre Romy Schneiderrel forrt össze az 1955 és 1957 között készült, sziruposan romantikus Sissi-trilógiának köszönhetően, azonban tavaly és idén két sorozat, valamint egy film is érkezett, mely osztrák császárné és magyar királyné életének egyes szakaszait dolgozza fel. A Sisi széria és a Fűző című film mellett nagy sikerrel fut a Netflixen A császárné című sorozat, melynek címszerepét a mindössze 24 éves Devrim Lingnau alakítja.

Devrim Lingnau 1998-ban született a németországi  Mannheimben, török apa és német anya gyermekeként. Mindkét szülője nyelvét anyanyelvi szinten beszéli. Különleges keresztneve, a Devrim törökül forradalmat jelent, és általában inkább férfiak viselik, nők csak ritkán, ő maga azonban nagyon örül, hogy ezt a nevet kapta. Mivel szülei a munkájuk miatt csak kevés időt tölthettek otthon, ezért Devrimre legtöbbször a nagymamája vigyázott.

A Mannheimi Zene- és Előadóművészeti Egyetem Táncakadémiáján tanult balettozni. 2017-ben érettségizett, majd a karlsruhei Állami Képzőművészeti Akadémián folytatta tanulmányait, emellett azonban a színjátszás is régóta érdekelte.

Folytatás


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here