Ide utazz tavasszal, ha Te is rajongsz a tulipánokért!

A tulipánok virágzása egyet jelent a tavasz kezdetével! Európa-szerte számos fesztiválon ünneplik meg a tavaszhozó növényeket, sőt egyre több tulipánföld is megnyitja kapuit a kíváncsi érdeklődők előtt. A leghíresebb hollandiai helyek mellett Olaszországban, Belgiumban és Törökországban is gyönyörködhetünk a tengernyi színes virágban, de ha valaki Ázsiában vagy Amerikában jár a tavaszi időszakban, ezeken a földrészeken is talál végtelen tulipánföldeket.

Isztambuli Tulipánfesztivál 2006 óta Isztambul önkormányzata minden áprilisban több millió tulipánt ültet a város különböző pontjaira, hogy az ide érkező turisták újra és újra szerelembe essenek Isztambullal. Az elmúlt években összesen 30 millió virágot ültettek, ebből félmillió tulipán a Sultanahmet Meydanı teret borította a Kék Mecset előtt. A tulipánok március végén vagy április elején kezdenek virágozni az időjárástól függően és egy hónapig lehet gyönyörködni a látványukban.

Utazómajom TIPP: Az Emirgân Park (Emirgân Korusu) az egyik legnépszerűbb „tulipánlelőhely” Isztambulban, ha áprilisban jártok ott, feltétlenül ejtsétek útba!

Forrás és további helyek: http://utazomajom.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here