Halit Ergenc meglátogatja Szulejmán szultán sírját

566d812a18c773597c890445Halit Ergenç színész, aki a főszerepet játssza a nálunk is nagy sikerrel játszott sorozatban, a Szulejmánban, bejelentette, hogy ellátogat Magyarországra, Nagy Szulejmán nemrégiben felfedezett sírjához.

Ergenç december 13-án részt vett az isztambuli modern művészet múzeumában, az Istanbul Modernben hatodik alkalommal megrendezett Modern Gála esten, ahová feleségével, Bergüzar Korel színésznővel érkezett. A gála fontos jótékonysági esemény, ahol az üzleti élet, a művészvilág és a média jeles képviselői a múzeum képzési programja számára gyűjtenek pénzt.

Arra a kérdésre, mit szól, hogy Magyarországon Szigetvár mellett megtalálhatták Szulejmán sírját, ahol a belső szervei vannak eltemetve, a híres színész válasza az volt: a lehető legrövidebb időn belül meg fogom látogatni a sírt.

Forrás: hurriyet.com.tr

Rékasi Ica – Türkinfo


1 COMMENT

  1. A cikk írójának és a tisztelt olvasóknak jelzem, hogy minden komoly tudományos alapot nélkülöz az a feltételezés, hogy Szulejmán szultán sírját találták meg Szigetvár mellett. Még Papp Norbert a kutatás vezetője is úgy fogalmazott, hogy “valószínűleg”. Ez a cikk mindössze egy propaganda írás. Szeretnék megtalálni a nevezett személy belsőségeit tartalmazó urnát, de nem lesz meg, mivel az nincs magyar földben. Minden ezzel ellentétes állítás, koholmány, a tudományos igényű bizonyításig. De tudom, közeleg az évforduló, és muszáj produkálni valamit…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here