Frida Kahlo képei Mersin házfalain

Nazife Bilgin Hazar festőnő olyan ház falának szebbé tételén dolgozik, melynek már a festése nagyon régi, és elkezdett lehullani a vakolat. Nem akármilyen munkába fogott: Frida Kahlo Önarckép majommal című képét festi meg hatalmas méretben. Ha valaki Mersinben jár, Güneykent kerületben kell a házat keresnie.

Forrás: AA

Toroslar önkormányzatának vezetője, Atsız Afşin Yılmaz így nyilatkozott a munkáról: „A falfestmények a leginkább érthető művészeti alkotások. Ezzel a művészetet közvetlenül elvisszük az emberekhez.”

A most készülő festményt két éve készült művek előzik meg. Nazife Bilgin Hazar festőnő akkor az Akbelen Bulvarı nevű úton található panelházak falát festette le. Készült akkor is Frida-kép, de sok egyéb is, mint például Jan Vermeer Leány gyöngy fülbevalóval  vagy Osman Hamdi Bey híres Kaplumbağa Terbiyecisi műve, vagy csak egyszerű ablakkereteket díszítő színes spaletták.

Úgy tűnik, Mersinben tényleg nagyon szeretik a falfestményeket, mert nemrégiben az Özgecan Aslan Barış téren található mozi sétányra néző falát díszítették a Covid-19 vírus elleni harcot megfestve.

Forrás: AA

Forrás: Anadolu Ajansı (AA)

Erdem Éva – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here