Elvettek egy török kisbabát homoszexuális nevelőszüleitől Németországban

Kép forrása: www.pikrepo.com

A török családügyi minisztérium attaséja azért lobbizik, hogy a török babák török családokhoz kerüljenek a külföldi országokban.

Májusban egy török bevándorló család 10 hónapos kisfiát állami gondozásba vette a Jugendamt, a német gyermek- és ifjúságvédelmi hivatal. Az anya pszichés problémákkal küzd, ezért úgy ítélték meg, nem alkalmas a gyermek nevelésére. A kisfiút homoszexuális német nevelőszülőkhöz utalta ki a hivatal, amit miatt a család hevesen tiltakozott – számolt be a Humen Online.

Az ügy odáig fajult, hogy a török állam is beavatkozott, és lobbizni kezdett a német hatóságoknál. Az anya ugyanis panaszkodott, hogy csupán egy hónapban egyszer láthatta a kisfiút, ráadásul a nevelőszülők az otthonától egy órányi autóútra lévő Kölnben élnek. Több török család is hasonló esetről számolt be, és úgy érezték,

a Jugendamt szándékosan nehezíti meg a bevándorlók helyzetét.
A Daily Sabah török újság szerint a családok már félnek orvoshoz vinni a gyermekeiket, mert azok apróbb problémák esetén is értesítik a gyermekvédelmiseket – írta a portál.

Lobbiznak azért, hogy a török gyerekek török családokhoz kerüljenek
Hozzátették, a törökországi Családi, Munkaügyi és Szociális Minisztériumnak Düsseldorfban van attaséja, aki ügyvédet fogadott a családnak. A török minisztérium az utóbbi években külföldön is aktívan lobbizik, arra próbálja rávenni más államok gyermekvédelmi hatóságait, hogy a török bevándorlók gyermekeit azonos nemzetiségű nevelőszülőknél helyezzék el – derült ki a cikkből.

Az anya, akit csak A.K. néven emlegetnek, úgy nyilatkozott, reméli, hogy a kisfiát egy török családnak adják át, hogy „ne fosszák meg a török kultúra és nyelv elsajátításának lehetőségétől”.

A törökök ellenzik az LMBTQ-jogokat

A török minisztérium javaslatot is tett önkéntes török nevelőszülőkre a Jugendamtnak. Hozzáfűzték, 2015 óta a minisztérium mintegy 200 gyermeknek segített visszakerülni vérszerinti szüleikhez. Ebben a kampányban Emine Erdoğan, a török elnök felesége is részt vesz. Közbenjárására már mintegy 600 család jelentkezett nevelőszülőnek európai országokban.

A konzervatív, vallásos törökök hevesen ellenzik az LMBTQ-jogokat, nemrég például Isztambulban tüntettek a normális családok mellett – idézte fel a Humen Online.

Forrás: mandiner.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here