Eltűnnek a lovas hintók Kuşadası utcáiról

Kuşadası az egyik legnépszerűbb nyaralóhely az Égei-tenger partján. 8 éve láthatók utcáin a lovas hintók, melyekkel a turisták bejárhatják a település tengerparti sétányát és más területeit. Ennek azonban nem örült mindenki.

forrás: DHA

A város polgármestere, Ömer Günel Twitter üzenetében jelentette be, hogy elfogadták a jogszabálymódosítást, mely a jövőben nem engedélyezi ezt a szolgáltatást a városban. A polgármester az állatvédőknek tett ígérete alapján tett lépéseket.

„Megvédem az állatok jogait és életét, ahogy megvédem a polgárok jogait is. Többször egyeztettem az állatvédőkkel, de a hintók tulajdonosaival is. Úgy gondoljuk, hogy a lovak, akik évszázadok óta a leghűségesebb barátai és segítői az embernek, megsérülnek az aszfalton való munkától, ráadásul higiéniai szempontokat is figyelembe kell venni. Örülök, hogy aláírhatok egy ilyen döntést” – mondta a polgármester.

A hír nagy tetszést aratott nem csak Kuşadasıban, hanem egész Törökországban. A legtöbben azt javasolják, vegyenek példát egyéb városok is erről: Izmir, Antalya és az Isztambuli Büyükada, ahol 230 ilyen hintó van üzemben, és állítólag évente 400 ló pusztul el balesetek vagy betegségek következtében.

Erdem Éva – Türkinfo


hun_1ado

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here