Elit szolgáltatásokkal és kedvező árakkal licitálnak egymásra a török hajtranszplantációs klinikák

Kép forrása: www.pikrepo.com

Törökország világelső a hajbeültetésben.

A kopaszodás talán az egyik leggyakoribb, férfiakat érintő hiúsági kérdés. Míg egyesek kifejezetten férfias megjelenésnek tartják, másoknak súlyos lelki terhet jelent és a hajhatár fokozatos visszahúzódása az önértékelésre is súlyos hatással van.

A hajvesztés gyakran már kamaszkorban megindul, a huszonévesek mintegy 25 százaléka tapasztalt már fokozott hajhullást, az ötvenes korosztálynak pedig közel fele kopaszodik.
Mi áll a kopaszodás hátterében?

Férfiaknál a kopaszodás elsődleges kiváltó oka a genetika, a 20 és 45 éves kor között kopaszodásnak induló férfiak esetében általában hormonális eredetű hajhullásról van szó. A tipikus férfias hajritkulás közvetlen kiváltó oka a tesztoszteronból képződő DHT hormon, amely a hajhagymák tápanyagellátását vészesen csökkenti, blokkolja. A hajtermelés az érintett területen egyre jobban romlik, ezért a hajszálak erősen elvékonyodnak, majd idővel nem képződnek újak, és ezzel fokozatosan megindul a haj ritkulása a homloktól a halántékok felé haladva, illetve a fejtetőn. A hajmennyiség csökkenését okozhatják emellett krónikus gégészeti, urológiai és fogászati betegségek is, de állhat a háttérben vérszegénység, egyes gyógyszerek, nem megfelelően kiválasztott hajápoló kozmetikumok, sőt a helytelen táplálkozás és a túlzott stressz is lehet a probléma forrása.

A férfi hajvesztés kezelésére ma már rendkívül hatékony orvos-esztétikai eljárások léteznek, amelyek időben elindítva hatékonyan segíthetnek késleltetni a folyamatot. A kopaszodás, hajhullás folyamatát egyes kezelések, terápiák lassíthatják, ezek mellett a hajbeültetés is egyre keresettebb módszer.
Törökország világelső a hajbeültetésben

A Közel-Keleten az ápolt, erős arcszőrzet a hatalom, a férfiasság, a társadalmi rang és a bölcsesség jelképe, emellett politikai jelentéssel is bír. Nem véletlen, hogy több száz klinika kínálja Törökországban a hajbeültetés különböző lehetőségeit a páciensek számára. Míg korábban leginkább a közel-keleti férfiak utaztak tömegesen a török hajtranszplantációs központokba ezzel a céllal, addig ma már a világ szinte minden pontjáról érkeznek páciensek és a GetHair Magyarországhoz hasonlóan külön utazási irodák is specializálódtak az orvosi turizmusra és a hajbeültetéssel egybekötött városnézésre.

Folytatás

Forrás: igenyesferfi.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here