Egzotikus keresztnevek török sorozatok rajongóinak

Forrás: youtube.com

Szereted a török sorozatokat? Szívesen adnád az egyik szereplő nevét a kisbabádnak? Segítünk a választásban.

2022 első magyar kisbabája Miskolcon született, január elsején, éjfél után 4 perccel. A kisfiúnak szülei a Szelim nevet adták – kiderült, hogy a család nem török származású, csak egy sorozat miatt megtetszett nekik a név.

Íme, az Utónévtár szerint például ezek a nevek adhatók Magyarországon, ha te is egy török sorozatból választanál:
Lánynevek:
Bahar – A Sorsok útvesztőjének főszereplőjével sokan tudnak azonosulni, mert a családi élet tényleg nem mindig könnyű, ráadásul a sorozatban egy eltitkolt örökbefogadás is bonyolítja a helyzetet. A név jelentése: tavasz, fiatal.
Elif – Az Elif – A szeretet útján főhőse rengeteg kalandot él át, így nem meglepő, hogy sokan tudnak azonosulni a szereppel. Ha szeretnéd, anyakönyveztetheted a kislányodat Elifnek, melynek jelentése karcsú, magas nő.

Nesrin – Emlékeztek a Tiltott szerelem kedves házvezetőnőjére, Nesrinre? Aki azt érzi, hogy lánya is házias lesz és gondoskodó, nyugodtan válassza ezt a kedves nevet, amely azt jelenti: vadrózsa.
Zejnep – A végtelen szerelem egyik komoly bonyodalma alakul Zejnep körül. A név egyébként az egyik legnépszerűbb női név Törökországban. Jelentése: drágakő, illatos virág.
Zulejka – A Remények földje gyönyörű varrónője, Züleyha nevének Magyarországon is anyakönyvezhető formája a Zulejka. Jelentése: csábító.

Fiúnevek:
Burak – A Végtelen szerelem Kemálja vagy a Szulejmán Bali bégje, akiket az egyik legnépszerűbb török színész, Burak Özvicit alakít. Sokan ezért gondolják úgy, hogy fiúkat erről a jóképű férfiről nevezik el. A Burak név jelentése: villám.

Ezel – Az Ezel – Bosszú mindhalálig az egyik legismertebb török sorozat, így kézenfekvő volt, hogy többen szeretnék majd kisfiuknak ezt a nevet adni.

Demir – A Remények földje című sorozat két évadot is megélt Magyarországon. Egyik szereplője, Demir Yaman ugyan nem a legszimpatikusabb karakter, inkább anya elkényeztetett fiacskája, mégis vannak itthon olyan szülők, akik el tudják képzelni, hogy ugyanígy hívják kisfiukat. A név jelentése: vas.

Kénán – Szintén az Elif egyik szereplője Kenan, a főszereplő gazdag édesapja. A név jelentése: birtoklás.
Szelim – A Szulejmán főhősének, I. Szulejmánnak az édesapját hívták Szelimnek, illetve egyik fiát is, aki Szelim herceg néven később az Oszmán Birodalom tizenegyedik szultánja lett. Ha egy uralkodóról neveznéd el a fiadat, tudd, hogy jelentése: ép, sértetlen.

Forrás: www.babaszoba.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here