Egy veszélyeztetett gazellafaj egyedei lettek egy török család tagjai

Az emberek állatok iránti szeretete többféleképpen megnyilvánulhat. A Şanlıurfában élő Fevzi Felhan és családja esetében ez azt jelenti, hogy több gazellát is otthonukba fogadtak.

A gazellák régóta szerepelnek a veszélyeztetett állatfajok listáján. Törökország azonban olyan szerencsés helyzetben van, hogy délkeleti részén még napjainkban is sok van belőlük. Régebben a gazellák csapatokban éltek ezen a területen, de az utóbbi időben rohamosan csökkent a számuk, ezért a Nemzeti Parkok Igazgatósága védelem alá helyezte őket. A gazellák félénk, kényes állatok. Şanlıurfa tartomány szimbólumai és a helyiek kedvencei.

Felhan úr, aki a város tisztviselője, mindig is rajongott a természetért. Amikor Şanlıurfába költözött megismerkedett a helyi gazellákkal és elhatározta, hogy egy különleges helyet hoz létre számukra a háza kertjében.

17 évvel ezelőtt két gazellát fogadott örökbe a Şanlıurfai Gazellamentő Központból és a kertjében kezdte gondozni őket. Napjainkra az állatok száma már elérte a 10-et, és kertje a városba érkező turisták kedvence lett. Ferhan a gazellákat örökbe is fogja adni, ha a nála lévő állatok száma olyan magas lesz, hogy ő már nem tud mindegyikről megfelelően gondoskodni. Az állatok a családja tagjaivá váltak, mindegyik a szíve csücske lett.

Felhan úr elmondta, hogy bár a gazellák vadon élő állatok, de a nála lévők már annyira megszokták az embereket, hogy nem félnek tőlük, teljesen szelídek lettek.

Felhan 11 éves lánya is nagyon szereti a különleges családtagokat. Iskola után az első dolga, hogy megeteti őket, üvegből itatja valamennyit tejjel és annyi időt tölt velük, amennyit csak tud. 7 éves lánya is nagyon szereti a gazellákat, ő vízzel szokta itatni őket.

Forrás: Daily Sabah

Kollár Kata – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here