Beszéljünk a hennáról!

Tartós és egészséges hajszín – természetesen.

A henna több, mint egy relikvia a hetvenes évek hippikorszakából: természetes hajfesték mindenkinek, aki vegyszerek nélkül szeretne ragyogó, sugárzó hajszínt. Helyezkedj el kényelmesen, tölts magadnak egy pohár finom sört és hallgasd meg a henna történetét!

Válaszok néhány gyakori kérdésre:
Mi az a henna?

A henna a Közel-Keleten honos növény, amit ősidők óta használnak haj- és testfestésre. A Lush Henna hajszínező a legkiválóbb perzsa henna mellett kakaóvajat, indigócserjét és friss bio citromlevet tartalmaz. Az egyszerűen használható tömbök csodálatos, érzéki színt adnak a hajnak – minden elképzelhető árnyalatban. A tüzes Rouge, a csokis Brun, az őszies Marron és a sötét Noir fényesebbé teszik és kondicionálják a hajat, miközben a henna a lakkhoz hasonló védőréteggel vonja be a hajszálakat.
Hogy kell használni a hennát?

Ideális, ha a henna felviteléhez segítségül hívod egy barátodat, de az sem baj, ha egyedül kezdesz neki. Először válassz ki egy megfelelő helyet és teríts le egy kis újságpapírt, nehogy összekoszold a padlót. Utána jöhet a lényeg:

Kend be a hajvonal melletti területet egy bőrápoló balzsammal (az Ultrabalm tökéletes választás), nehogy véletlenül befesd a bőröd.

Törd darabokra a hennatömböt, majd helyezd vízfürdőbe vagy hőálló tálba egy lábas forró víz fölött. Öntsd a forrásban lévő vizet a hennára, és kevergesd, amíg el nem éri az olvasztott csoki állagát. Minél forróbb a henna, annál szebb lesz a végeredmény.

Gumikesztyűt viselve vidd fel a hennát egyenletesen a száraz hajadra. A vajak és a természetes színezőanyagok könnyen behatolnak a száraz hajszálakba. Haladj a hajtövektől a hajvégek felé. Gondoskodj róla, hogy a henna kellően forró maradjon a vízfürdőben vagy a lábasban.

Vigyél fel egy kis hennát a hajadra és várj legalább egy órát; az ajánlott időtartam két óra. Ha folpackba vagy tusolósapkába csavarod a hajad, vörösebb árnyalatot kapsz; ha fedetlenül (tehát hűvösebben) hagyod, a színe sötétebb lesz. Öblítsd le samponnal. A végleges szín kialakulása akár 24 óráig is eltarthat (a Brun és a Noir esetében akár 48 óráig is).

Részletesebb használati utasításért látogasd meg a hennára vonatkozó útmutatónkat.

Mennyire tartós a henna?

Folytatás

Forrás: hu.lush.com


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here