Az osztály bohócai talán a legokosabb gyerekek az iskolában

Kép forrása: www.pikrepo.com

Minden iskolai osztálynak megvannak a maga személyiségei. Ott van a „partyarc”, aki a legjobb bulikat rendezi, az „okostojás”, aki minden kérdésre tudja a választ, és a „rosszcsont”, aki több időt tölt büntetésben, mint az órákon. És valahol közöttük rejtőzik az „osztály bohóca”, aki mindig kapható egy tréfára. Egy új tanulmány szerint azonban az emberek megnevetésére való képesség a magasabb intelligenciával társul.

A Humor tudományos folyóirat legújabb számában megjelent új kutatások szerint ezek a tréfálkozó diákok valójában bujkálnak. Amikor a tudósok több mint 200 török középiskolás diákot meghívtak, hogy nevettessenek meg egy humorista szakértőkből álló testületet, szoros kapcsolatot találtak egy gyerek komédiás képessége és az intelligenciájuk szintje között.
Különösen érdekelt minket a gyermekek által nyújtott humor minősége
– magyarázta Ugur Sak professzor, a tanulmány vezetője az IFL Science online tudományos portálnak. – A szülőknek és a tanároknak tisztában kell lenniük azzal, hogy ha gyermekük vagy diákjaik kitűnő humorérzéket mutatnak, akkor nagy valószínűséggel rendkívüli intelligenciájuk van.

Folytatás

Forrás: www.origo.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here