Antalyában nyílt meg Törökország első fejre állított háza

Törökország első és a világ tizenharmadik fejre állított házát vállalkozók egy csoportja építette fel Antalya tartomány déli részén, Kundu kerületben, és hamarosan az egyik legnépszerűbb látványosság lett a helyiek és a turisták körében egyaránt.

A Güzelboa szomszédságában található 300 m2-es területen építették meg a 85 m2-es házat. Az épület hamar a figyelem középpontjába került, profi fotósok keresik fel, hogy megnézzék a ház különleges belső kialakítását. A projektben Kaan Karahan és Görken Cantürk török építészek munkáját orosz partnerük, Tanya Makarova segítette. A felépítése kétszer annyiba került, mint egy normál házé.

Egyelőre csak a felső szint látogatható, de hamarosan a földszintet is megnyitják majd. A különleges, 25 fokban megdöntött házban belépve a látogatók először megszédülnek. Amikor a házban készített fényképeket 180 fokos szögben megfordítják, úgy látják magukat, mintha a plafonról lógnának le, miközben úgy tűnik számukra, hogy a bútorok a földön vannak. Valójában a háztető és a mennyezet van a földön, míg a bútorokat az épület tetején helyezték el. A házban egy konyha és egy hálószoba készült el idáig, melyekbe a bútorok elhelyezése jelentette a legnagyobb kihívást. A közeljövőben egy gyermekszoba kialakítását is tervezik.

A vállalkozók következő lépéseként Isztambulban, Ankarában és İzmirben is szeretnének felépíteni ilyen típusú házakat.

A ház minden nap reggel 9-től este 8 óráig várja az érdeklődőket csekély belépődíj megfizetése ellenében.

Cím: Ters Ev, Güzeloba mahallesi 2384, No 40 Lara turizm Yolu, Antalya

Kollár Kata – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here