A török ​​szobrász lírai üzenete a pekingi olimpián

Kép forrása: hu.rayhaber.com

A 2022-es pekingi téli olimpián és téli paralimpiai játékokon 50 ország 611 projektje gyűlt össze, hogy létrehozzanak egy köztéri művészeti gyűjteményt. A törökországi Düzce Egyetem karának tagja, assoc. Dr. Ilker Yardimci munkái sikeresen szerepeltek olyan országokban, mint Kína, Anglia, Olaszország és Bulgária, és nagy benyomást keltett a nemzetközi színtéren.

A 2020 óta tartó folyamat során 6 ország 15 szobrát választották ki. Célja volt, hogy tükrözze az olimpia kultúráját és szellemiségét, és hogy a világ jobban megismerje egymást. A Téli Olimpiai Parkban a maratoni futóút mentén elhelyezkedő szobrok skanzeni megközelítéssel kerültek elhelyezésre, és Peking városára hagyott kulturális és művészeti örökségnek számítottak.

Az olimpián részt vevő assz. Dr. Ilker Yardimci „Lírai üzenet” című szobra új értelmet kíván adni a közönség életének az univerzum végtelenjében és körforgásában. A középpontban lévő kör, amely egy DNS-darabot szimbolizál a kölcsönös tudatosság és tolerancia érzésével megalkotott szoborban, az élet közös pontját és alapját mondja el. Míg a rozsdamentes acél az univerzális tudást és az integritást szimbolizálja gömb alakú formában, addig a szobor anyagi adottságával a környezetét tükrözi. A szobor célja, hogy hozzájáruljon a nemzetközi olimpiai szellemiséghez és az emberi kultúrához.

Assoc. Dr. “Remélem, hogy akik megnézik a szobramat, megértik az olimpia nagy jelentőségét az emberiség szolidaritása és a világ fejlődése szempontjából” – mondta İlker Yanık.

Forrás: hu.rayhaber.com


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here