A macska, akinek saját metróállomása van

Vajon mi lehet annak a vírusvideónak a hátterében, amelyen egy macska a mozgólépcső tetején békésen pihen, miközben az emberek óvatosan kerülgetik?

A mindössze 8 másodperces videón – melyet az utóbbi napokban több millióan osztottak meg a közösségi oldalakon – az látható, ahogy az emberek a Taksim metrómegálló mozgólépcsőjéről lelépve elővigyázatosan kikerülik a cicát.

A videó készítője, Brandon Thompson megjegyezte: „A Taksim metrómegálló macskája nem törődik senkivel.” Sőt, teljesen közömbös minden körülötte zajló dolog iránt. Ez a csodás foltos jószág egyáltalán nem fél az emberektől.

Miért is tenné? A törökök köztudottan nagy állatbarátok: szeretik és gondjukat viselik, ezért sem szokatlan a metró macskájának nyugodt viselkedése. Gondoljunk csak bele, hány emberrel találkozik mint nap, és senki nem rúg bele, senki nem bántja.

Ez a tarka macska nem a véletlen folytán került a metróállomásra: ezt a helyet ő maga választotta.  Nem azért, mert nincs gazdája – hiszen a többi kóbor állat meg tud élni a szabadban is, hanem azért, mert ő így döntött. A metróállomást szemelte ki magának, itt él immár három éve.

Soha nem éhes: üzlettulajdonosok és sokan mások is etetik, akik a Taksim metróállomást használják. Természetesen az is előfordul, hogy több ételt kap, mint amennyit meg tud enni.

Ő is olyan, mint a többi anatóliai macska, amelyek isztambuli üzletekben, éttermekben, múzeumokban és mecsetekben lógnak naphosszat, mégsem hallani egy rossz szót sem róluk.

Van valami probléma?

A macskák szabadon választják meg, hogy éppen hol akarnak időzni, kivel és mikor akarnak érintkezni. Az embereknek pedig tiszteletben kell ezt tartaniuk. Ennyi.

A metró macskája nem szívesen osztja meg helyét más macskákkal.
A metró macskája nem szívesen osztja meg helyét más macskákkal.

Íme néhány kép a cicáról. Nézzék csak, mennyire szereti a mozgólépcsőt – szerinte ez a tökéletes hely az alvásra!

A macska sokszor akadályozza az embereket a mozgólépcsőről való lelépésben. Na de kik vagyunk mi, hogy azt mondjuk neki, ne tegye?!

A metróállomás az övé, mi pedig jobban tesszük, ha a lábunk elé nézünk.

És íme a videó, amely a metróállomás macskáját híressé tette:

Forrás: anadolukedisi

Fordította: Lukács Eszter – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here