A legjobb az lenne, ha Steven Seagal játszaná Dobó Istvánt

doboistvan-stevenseagal-1024x513Gárdonyi Géza klasszikusa akkor lehetne igazán látványos hollywoodi történelmi dráma, ha Jennifer Lawrence is benne lenne.

Megírtuk korábban, hogy egy Los Angeles-i forgatókönyvíró nagy fantáziát látott az 1552. évi egri ostrom eseményeinek és előzményeinek történetében, amelyből történelmi akciófilmet, látványos, de drámai csihipuhit készítene. De ki lenne a legautentikusabb az elkészítéshez, ha már az eredeti, 1968-as filmet Várkonyi Zoltán nem tudja, és Sinkovits Imre sincs közöttünk?

Itt vannak a tippjeink:

A rendező: Ridley Scott

A 77 éves direktor ugyan inkább a sci-fijeiről híres, de azért történelmi filmeket is rendezett már, elég csak a Mennyei királyságra, vagy az 1492 – A Paradicsom meghódítására gondolnunk. Legutóbbi filmje, a Mentőexpedíció amúgy is hazánkban forgott, így még a helyismerettel sem lenne gondja. Bor, mámor, Provence című filmje pedig bizonyítja, az egri leánykákkal sem lenne problémája.

Bornemissza Gergely: Benedict Cumberbatch

A végvári vitéz, aki remek tűzszerészi, haditechnikai fortélyaival a török agyára ment, napjaink egyik ügyeletes szépfiúja Benedict Cumberbatch alakíthatná, aki daliás kiállásával már messziről kitűnik a várvédők közül. Vizionálunk egy menő akciójelenetet számára, ahol egy szem karddal vág le több tucatnyi törököt.

Cecey Éva: Jennifer Lawrence

Az Oscar-díjas színésznő pont az a karakter, akiért érdemes megvédeni nemcsak Egert, hanem az egész hont is, ráadásul a Bornemissza Gergellyel kialakuló romantikus kapcsolata vihet némi kötelező erotikát is a filmbe. Szép embereket jó nézni a filmvásznon, de félő, a PG-13 oltárán feláldoznák a meztelenséget. Ettől függetlenül remek párost alkothatnának évődő szerelmesekként, ráadásul Lawrence kisasszony Katniss Everdeeenként már bizonyította, harcos amazonként kiválóan funkcionál.

A cikk folytatása>>>

24.hu

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here