A koreai háború egyik árváját örökbefogadó férfi 91 évesen hunyt el

Süleyman Dilbirliği, egy koreai háborús veterán, aki egy 5 éves koreai, árva kislányt fogadott örökbe a háború során, 91 éves korában elhunyt Isztambulban. A kislányt eredetileg Eunja Kimnek hívták, de adoptálása után örökbefogadója Aylanak nevezte el.

Dilbirliği és Ayla története nemrég került újra előtérbe, miután Can Ulkay megfilmesítette történetüket. Az isztambuli filmbemutató gálája után, novemberben Ayla meglátogatta keresztapját a kórházban. A film nemzetközi díjakat kapott: pl. az Ázsiai Csendes-óceáni Filmfesztiválon Los Angelesben és a Fokvárosi Nemzetközi Filmfesztiválon.

Dilbirliğit a Haydarpaşa Numune Kutatási és Képzési Kórházban kezelték november 12-e óta, ahol december 7-én elhunyt, amikor több szerve is leállt.

Betegünk állapota egyre romlott a múlt hét folyamán, végül háborús hősünk szervei felmondták a szolgálatot, a 24 órás, életének megmentésére irányuló küzdelmünk ellenére” -nyilatkozta a kórház.

A török csapatok az ENSZ irányítása alatt vettek részt 1950-53 között a koreai háborúban, ahol 774 török katona vesztette életét.

Az ,,Ayla” című film képviselte Törökországot a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscarra esélyes alkotások között.

Forrás: hurrietdailynews.com

Fordította: Kiran Katalin – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here