A Facebookon találta meg rég elvesztett édesapját egy tinilány, meglepő dolgot tudott meg tőle

Lisa Mercanoglu on her sedonf birthday with her father Cengiz in 2004. See SWNS story SWOCfacebook. A teenager has reunited with long-lost dad on Facebook after 15 years – and finds out she’s been pronouncing her name wrong her whole life. 18-year-old Lisa Mercanoglu had accepted life with just one parent, her mother Princess Wilkins, after her biological father left when she was three. But after Googling his name just to try and verify the spelling, she stumbled across his Facebook account and sent him a DM. Two days later, Lisa’s father Cengis Mercanoglu responded with a flurry of excited messages, revealing that she had two siblings and nephews. ***EXCLUSIVE***

A török férfi azért hagyta ott a családját, mert lejárt az amerikai vízuma.

Facebookon akadt rá rég elvesztett édesapjára egy Amerikában élő tinilány, akitől megtudta, hogy világéletében rosszul ejtette ki a vezetéknevét – írja a Daily Mirror.

A 18 éves Lisa Mercanoglu édesanyja mellett nőtt fel, miután apja hároméves korában otthagyta a családot. Ám amikor egyszer rákeresett a Google-ben a saját nevére, megtalálta édesapját, és üzenetet küldött neki a Facebookon.
Lisa apja, Cengis Mercanoglu két nap elteltével válaszolt a lánynak egy sor lelkes üzenetben, amiből kiderült: Lisának azóta két testvére és egy unokaöccse is született, a nevét pedig világéletében rosszul ejtette ki (a török szó kiejtése “merdzsolonu”, nem “merkanoglu”).

“Még csak ideges sem voltam miatta. Valahogy az egész helyzet olyan volt, mintha nem is a valóság lenne, inkább egy hosszú álom” – mondta a pincérként dolgozó lány.

Lisa török édesapja valójában azért hagyta ott New Jersey-ben élő családját, mert három év után lejárt a vízuma, és haza kellett térnie. Ezek után nem sikerült kapcsolatban maradniuk, így Lisát és 24 éves testvérét, Lenroy Letts-t édesanyjuk nevelte fel.

“Cengis szomorú volt, de anyukám boldogsága soha nem a partnerétől függött, ezért hamar elgyászolta őt. A távolság és a technológiai tudás hiánya miatt nem tartották a kapcsolatot, anyám ráadásul még a telefonszámát is elhagyta” – mondta a lány

Lisa le is tett apjáról, amíg egy beszélgetésben fel nem merült, hogyan is ejtette ki pontosan a vezetéknevét. Ekkor rákeresett a névre, és talált is egy Cengisről szóló cikket az interneten, így jutott el apja Facebook-profiljához.

Az üzeneteket egy telefonhívás követte:
“Nem nosztalgiát éreztem, inkább nagyon ismerősnek tűnt számomra a hangja, és kötődést éreztem iránta, annak ellenére, hogy nincsenek emlékeim róla”

– mesélte el Lisa egy TikTok-videóban, amit azóta közel 75 ezren lájkoltak.

A családtagok nemsokára Törökországban találkoznak, amint feloldják az utazási korlátozásokat.

Forrás: www.szeretlekmagyarorszag.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here