50 év telt el: újra találkoztak az Egri csillagok szereplői

Budapest — Ötven év után újra láthatja a közönség az Egri Csillagokat! Az 1968-ban készült legendás mozifilm idén újra megelevenedik Vidnyánszky Attila (53) rendezésében a Nemzeti Színház színpadán, ám új szereposztásban.

A jubileum kapcsán azonban újra találkoztak a régi film egykori fő- és mellékszereplői, akik boldogan meséltek az öt évtizeddel ezelőtti forgatásokról.

– Örülök és büszke vagyok, hogy újra közönség elé viszik Gárdonyi Géza regényét és ha kérdezi, boldogan adok tanácsot az ifjú Barta Ágnesnek, aki Vicuska szerepét játssza majd – mesélte lelkesen a Cecey Éva szerepét egykor a filmvászonon megformáló Venczel Vera (71). – Máig emlékszem a törökökkel való harci jelenetre, Várkonyi Zoltán rendező csak annyit mondott: üssétek egymást! Olyan eredeti lett az első felvétel, hogy be is került a filmbe, semmit sem kellett hozzá forgatnunk.

Venczel – a filmbéli szerelméhez, a Bornemissza Gergelyt alakító Kovács Istvánhoz (73) hasonlóan –karrierje egyik legjelentősebb mérföldkövének tartja Várkonyi alkotását, akárcsak a kisebb szerepeket alakító Szabó Tünde (73), Harsányi Gábor (72) vagy éppen a Török Jancsit megformáló Benkő Péter (70).

Folytatás és további képek

Forrás: www.blikk.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here