23 nap után élve húztak ki egy huskyt a törökországi földrengés romjai alól

Kép forrása: www.pxfuel.com

A kölyökkutya étlen-szomjan élte túl a földrengést több mint három hétig egy kétszintes épület romjai alá temetve.

23 nappal a törökországi pusztító földrengés után élve húztak ki a romok alól egy kutyát, írja a Daily Mail. Az Alex névre hallgató husky egy kétszintes épület romjai alatt töltött étlen-szomjan több mint három hetet.

Az ebre Anatakyában bukkantak rá a mentőcsapatok, miután meghallották az ugatását a romok átfésülése közben. Először csak az orrát vették észre egy apró lyukban, majd két órán keresztül küzdöttek a kiszabadításáért. A barátságos kölyökkutya boldogan nyalogatta megmentője arcát, miután az épület romjai alól a felszínre hozták.

A kutyát a mentés után egy közeli állatkórházba szállították, ahol gondoskodtak róla. Az alaposan lesoványodott Alexnek a kimerültségen és az éhségen kívül más baja nem volt a török média beszámolója alapján.

Azt feltételezik, hogy a husky még február 6-án szorult egy kis lyukba, amikor az épület összeomlott. A törmelékek közé nem szűrődött be a napfény sem és teljesen elzárták a külvilágtól, ezért csak találgatni tudnak, hogyan élte túl ilyen sokáig. A 7,8-as erősségű földrengés csaknem 50 ezer halálos áldozatot követelt Törökországban és Szíriában. A becslések szerint 173 ezer épületben keletkezett kár vagy omlott össze a természeti katasztrófával összefüggésben.

Forrás és a mentési videó: www.szeretlekmagyarorszag.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here