215 centis török fiatal a világ legmagasabb nője

Kép forrása: 24.hu/youtube

Rumeysa Gelgi egy genetikai betegség miatt lett ilyen hatalmas termetű.

Mostantól Rumeysa Gelgi a világ legmagasabb nője.

A Guinness Rekordok Könyve honlapján bejelentették, hogy a 24 éves török nő 215 centiméteres magasságával az új csúcstartó.

Gelgi rendkívül ritka genetikai betegségben szenved, rajta kívül nagyjából 50 ember él hasonló rendellenességgel az egész világon. A Weaver-szindróma jellemzője, hogy már születés előtt rendellenes növekedésnek indul a szervezet, és ez az elváltozás egész gyermek- és fiatalkorban folytatódik.

Rumeysa Gelgi a betegség miatt napjai nagy részét kerekesszékben tölti, emellett járókerettel tud egy rövid ideig közlekedni.

A török nő 2014-ben, 18 évesen már egyszer Guinness-rekorder lett, ekkor ő volt a világon a legmagasabb tinédzser lány. Családja akkor és most is nagyon büszke volt rá, hogy bekerült a rekordok könyvébe.

Elmondása szerint az emberek megbámulják az utcán, de általában kedvesek és segítőkészek vele, amikor először találkoznak. Rumeysa szabadidejében szeret úszni és étterembe járni. A Rekordok Könyvének így nyilatkozott az immár kétszeres csúcstartó:

Minden hátrányból előnyt lehet kovácsolni, ezért fogadd el magad olyannak, amilyen vagy, légy tisztában a lehetőségeiddel, és hozd ki magadból a legtöbbet.

Érdekesség, hogy a Rekordok Könyve szerint jelenleg a legmagasabb férfi is egy török állampolgár, méghozzá a 251 centiméteres Sultan Kösen.

Forrás: 24.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here