10 nyári fesztivál Törökországban

Ha február, akkor Velence és karnevál, ha október, akkor München és sör. Miért ne választhatnánk törökországi utazásunk időpontját és helyszínét is egy fesztivál programjához igazodva?

Már lemaradtunk a tavaszi és a június eleji találkozókról, de nézzük hová érdemes ellátogatnunk az elkövetkező hónapokban! Összeállításunkban igyekszünk különböző stílusú találkozókhoz ízelítőt adni, mely csak egy kisebb válogatás a fesztiválok tengeréből.

Gezginfest Van – Utazók zenei fesztiválja

2019. június 20-23.

forrás: gezginfest.com

Óriási buli a gyönyörű Van-tó partján. Kihagyhatatlan. Az első fesztivál, mely ennyire keletre viszi a világzenét. A fellépők sora: Selda Bağcan, Duman, Feridun Düzağaç, Hayko Cepkin, Can Bonomo, Ceza, Kurtalan Ekspres, Oğuzhan Uğur és Can Gox. Ha ott járunk, természetesen be kell járnunk a környék nevezetességeit is: Halime Hatun Kümbeti, Muradiye-vízesés, Van vára és az Akdamar templom.

Ár: 99 TL (kb. 5000 Ft)

Lemaradtál? Nem gond! Ismétlés Izmirben, Selçuk Pamucak strandján, Epheszosz közvetlen szomszédságában 2019. augusztus 16–18. között.

Seferihisar Lavanta Festivali

2019. június 30.

forrás: Seferihisar Haber

Minden, ami levendula: gyűjtés, szappankészítés, fotó a lila virágok között. Seferihisarról és környékéről a Türkinfo is írt már. Néhány éve Ispartából, a levendulaföldekről is híres városból hozták a töveket a kis falu szélére. Mára már szépen hozza virágát június-júliusban, így egyre többen keresik fel, hogy érezzék a csodás illatáradatot.

Alanya Nemzetközi Turisztikai és Művészeti Fesztivál

2019. június 15-17.

forrás: mynetcom

Általában májusban rendezik a színes mulatságot, most a ramadán miatt júniusra csúszott. Idén már 19. alkalommal szórakozhatnak koncerteken, vagy vonulhatnak fel karneváli hangulatban az Alanyába látogatók. Csak néhány név a fellépők közül: Bülent Ersoy, Yalın, Ajda Pekkan. A programban nem csak zene, hanem egyéb kulturális események, kiállítások, folklór bemutatók is szerepelnek.

Antalya Rap Fest

2019. június 16.

forrás: a Larena Beach Facebook oldala

Ez az igazán jó buli! Nyaralni és jó rapet hallgatni. A vállalkozó kedvűek beatbox versenyen mérhetik össze tudásukat.

Ár: 60 TL (kb. 3500 Ft), a helyszín pedig az 5000 m² területű, csodás Larena strand.

Isztambul Opera Fesztivál

2019. június 21. – július 7.

Az immár 10. alkalommal megrendezett fesztiválon idén az opera és balett rajongók a Turandot, a Trója operákkal, Yunus Emre oratórium és balettel találkozhatnak, illetve a Bolsoj Színház szólista táncosai adnak gálakoncertet.

Ankara Fagylalt- és Desszertfesztivál

2019. június 29. – július 1.

forrás: dondurmatatlifestivali.com

Koncertek, gyermekprogramok, táncbemutatók és persze rengeteg kóstolás a főváros legédesebb fesztiválján. Fagylalt, édesség, torta és csokoládé szekciókra bontva lesznek bemutatók az Atatürk Kulturális Központban.

Solo Kortárs Táncfesztivál, Ankara

2019. június 28-30.

forrás: Hürriyet

Ankara CerModern nevű nyílttéri színpadán láthatunk három napon át 10 török és 15 külföldi táncost. 2019. június 28-án (péntek) 22:30-kor Széki Zsófia magyar táncos is színpadra lép.. A tavalyi program fellépőit mutatják be ebben a videóban, és megismerkedhetünk a különleges helyszínnel is.

Electronica Fesztivál Isztambul

2019. július 13-14.

forrás: FestTR

Óriási várakozás előzi meg minden évben az elektronikus zene legnagyobb törökországi találkozóját, ahol két napon át folyamatosan táncolhatnak az erre vágyók. Ráadásul augusztus 13-14-én Çeşmében megismételheti, akinek nem volt elég.

Bozcaada Jazz Fesztivál

2019. július 27-29.

forrás: festtr.com

Már csak a gyönyörű és kellemes pihenés lehetőségét nyújtó sziget miatt is érdemes felkeresni. Ehhez csak köret a jó jazz muzsika a történelmi környezetben.

Bursa Függőágy Fesztivál

2019. augusztus 10-11.

forrás: Dergi Bursa

Ez a nekünk való program, ha nem táncolni szeretnénk, hanem inkább az erdőben jó levegővel akarjuk feltölteni a tüdőnket. A világ egyetlen ilyen eseménye, melynek szlogenje: Sallanırken esneyen festival – Hintázva nyújtózkodók fesztiválja.

Az idei részletes program még nem áll rendelkezésre, de a tavalyi alapján elmondhatjuk, feltöltődés és pihenés a cél: sport, könyvbemutató, fotósok versenye, egészséges ételek kóstolója és közös elkészítése.

További programokért érdemes felkeresni a http://festtr.com honlapot, ahol utazásunk idejére és helyszínére, vagy érdeklődési körünknek megfelelően szűrve találhatjuk meg, hogy hol, mikor és milyen fesztiválra látogathatunk el Törökországban.

Erdem Éva – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here