Türkinfo Pilav ve Sohbet Günleri: 

„A TÖRÖK KÖLNI ILLATÁTÓL A GYULAI KOLBÁSZ ÍZÉIG”

November 21. 18:00 | Budapest, MagNet Ház

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

A program 

A 2018. november 21-i Türkinfo Pilav ve Sohbet Günleri vendége: Can Togay filmrendező, színész, költő, forgatókönyvíró 

A pesti Duna-parton található világhírű „Cipők a Duna-parton” szoborkompozíció egyik alkotójával 

arról fogunk beszélgetni, hogy  

 mi határozza meg egy török gyökerekkel rendelkező magyar és európai művész identitását.  

Can Togay beszélgetőpartnere Tarik Demirkan, a Türkinfo főszerkesztője lesz. 

Az est végén török piláfot és ayrant kínálunk vendégeinknek.  

A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

 

Can Togay 

can togay

Can Togay János Balázs Béla-díjas filmrendező, színész, költő, forgatókönyvíró 1955-ben született Budapesten. Szülei török emigráns újságírók, 1952-ben költöztek Svájcból Magyarországra. 1969-től a Halász Péter alapította Kassák Színház tagja volt hosszabb-rövidebb megszakításokkal, egészen a társulat 1976-os párizsi, New York-i emigrálásáig. 1978-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) szerzett diplomát, majd 1984-ben elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendező szakát. 1990 óta rendez, ír nagyjátékfilmeket, emellett számos színpadi rendezés fűződik a nevéhez, több önálló estje is volt. 1970-től kisebb-nagyobb filmszerepeket is játszott. 1976-tól jelennek meg versei. 

Az Őszi történet főszerepéért 1993-ban elnyerte az ankarai fesztivál színészi díját, 1994-ben az alexandriai fesztivál legjobb férfialakítás díját. 2001-ben Balázs Béla-díjat kapott. 

Az 1990-es évek elején a Fiatal Filmrendezők Szövetsége képviselőjeként részt vett a filmszakma és filmfinanszírozás demokratizálásában, átszervezésében. 

2008. január 1-jétől a Berlini Collegium Hungaricum igazgatója, a Magyar Nagykövetség kulturális tanácsosa. Kultúrdiplomáciai megbízatása 2014. október 1-ével letelt.  

Can Togay azóta egyéb munkái mellett a babelsbergi Filmegyetem (Filmuniversität Babelsberg) forgatókönyv-fejlesztési professzora. 

 

terkep

Téged is várunk:

Cím: MagNet Közösségi Ház, 1062 Budapest, Andrássy út 98.

Időpont: 2018.11.21. 18.00 óra

Ha kérdésed van, keress minket:

A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

MIT JELENT A „PİLAV VE SOHBET GÜNLERİ”?

A Törökországban hagyománynak számító pilav sohbet egy beszélgetős összejövetel, ahol az egyetem volt diákjai vagy baráti körök tagjai összegyűlnek, hogy megosszák egymással élményeiket, mindeközben piláfot csemegéznek. Mi ezt a hagyományt szeretnénk meghonosítani, azzal a különbséggel, hogy a beszélgetéseink mindig egy Törökországgal kapcsolatos téma köré szerveződnek. A kultúrán át vizsgáljuk a modern élet jelenségeit, aktualitásait.