Kedves Olvasó!

rollup.2-121x300A mai naptól teljesen megújult honlapunkkal találkozol.

A korszerű minőségi és tartalmi javítások egy új korszak kezdetét jelentik a Türkinfo életében. Hét év munkája után weboldalunk maga mögött hagyta „gyermekkorát”, és a jelen követelményeinek még inkább megfelelve halad tovább a megkezdett úton, hogy továbbra is referencia lapként legyen jelen a magyar–török kapcsolatok világában. Az »Egy csipet Törökország – Bir tutam Macaristan« jelszavunk arra is utal, hogy hiteles formában adunk számot a magyar és a török társadalmi és kulturális élet minden területéről.

Hét évvel ezelőtt a Türkinfo azt a célt tűzte maga elé, hogy a magyarokkal a sallangmentes Törökországot, a törökökkel pedig a valódi Magyarországot ismertesse meg. Ezzel az elképzeléssel akkor még nagyon egyedül voltunk. Mára a „magyar–török barátság” mind a két országban hivatalosan vallott, sőt magasztalt politikai irányvonal lett. Ennek természetesen örülünk, ugyanakkor még jobban érezzük a munkánk súlyát; a rövid távú politikai érdekektől mentes szerkesztési alapelveink fontosabbak lettek, mint valaha.

Milyen elveket vall a Türkinfo?

Függetlenek vagyunk, de elkötelezettek is. Úgy gondoljuk, hogy a népek és kultúrák közötti barátság nélkül nincs jövő. De nincs jövő emberi jogok nélkül sem.

A modern gondolatok és a korszerű technikai vívmányok hívei vagyunk, ugyanakkor tiszteljük a hagyományokat is, mert megszakítások nélküli történelmet és békés társadalmat akarunk.

Szorgalmazzuk a párbeszédet, mert szerintünk nincs olyan társadalmi vagy történelmi kérdés, amelyet ne lehetne őszinte beszélgetéssel megoldani – mindemellett ragaszkodunk az igazsághoz is.

Végül, de nem utolsó sorban, hiszünk a civil kapcsolatokban és a profitmentes hálózatokban. Az emberek önkéntes munkája – ahogy a Türkinfo története is bizonyítja – csodákra képes!

Kedves Olvasó, terád soha nem tekintettünk csupán olvasóként, passzív félként. Eddig is a Te aktív részvételeddel építettük a honlapunkat, és hozzád igazítottuk minden tevékenységünket. Mellettünk voltál, velünk meneteltél, biztattál a jelenléteddel és támogatásoddal. Reméljük, hogy kapcsolatunk ezután sem változik meg, s a véleményed és a javaslataid mindig is mérvadóak lesznek számunkra!

Budapest, 2015. április 9.

Tarik Demirkan
A Türkinfo főszerkesztője