Pattanásig feszült török-szír viszony

Törökország figyelmeztette Szíriát, hogy ne segítse a határ közelében állomásozó kurd milíciát.

Törökország közölte, hadserege szembeszáll a szír kormánycsapatokkal, ha azok a kurd erők védelmében lépnek be Afrin tartományba. A Szíria északnyugati részén fekvő régióban Törökország január közepén indított offenzívát a körzetet uraló kurd vezetésű milícia ellen.

A török külügyminiszter szerint azzal nincs problémájuk, ha a szír hadsereg megtisztítani akarja a tartományt a kurd milíciák szövetségétől, ha azonban azért lépnek a területre, hogy megvédjék őket, akkor (mint Mevlüt Cavusoglu fogalmazott) senki és semmi nem állíthatja meg a török haderőt.

A szíriai kurd erők vasárnap állapodtak meg a szír kormánnyal, hogy a hadsereg beléphet Afrín térségébe, és segíthet szembeszállni a török invázióval. Ez a szír állami televízió híradása szerint akár már hétfőn megtörténhet. Törökország célja, hogy határától legkevesebb 30 km-re szorítsa vissza a kurdok vezette milíciát.

Forrás: hu.euronews.com


1% ADÓDÉRT 100% Törökország!

Ezúton is köszönjük, hogy az SZJA 1%-ának felajánlásakor gondol a Türkinfo Alapítványra!

Véleményeddel segíts, hogy jobbá tegyük a honlapunkat!

Szeretnénk a Türkinfo kulturális hírportált egy kicsit megújítani, átalakítani, barátságosabbá tenni a számodra. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, szükségünk van az őszinte visszajelzésedre.

 

Köszönjük, ha a gombra kattintasz, és kitöltöd a mindössze néhány kérdésből álló kérdőívet!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here