Kapros-túrós burek

A bureket mindenki máshogy ismeri és ez igaz a formájára, ízére és a származási helyére is. El lehet készíteni édesen és sósan, hússal vagy anélkül, kis- és nagy mennyiségben, az biztos, hogy mindenképpen finom lesz a végeredmény. Nálunk most egy kapros-túrós változat készült és hát gondolhatjátok, hogy milyen jól áll a bureknek ez az ízvariáció (is)!

Hozzávalók:

500 g túró
2 db tojás
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kis doboz tejföl
1 csokor friss kapor
200g vaj

Bors
1 csomag rétestészta

A vajat felolvasztjuk, majd a bolti rétestésztákat egyesével lekenjük vele. Ezután összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Az első rétestésztába egy csíkban rakunk a kapros-túrós töltelékből, majd feltekerjük, és ugyanezt megismételjük a többi réteslappal is. A feltekert réteslapokat egy tortaformába pakoljuk, kívülről- befelé, körkörösen haladva addig, amíg teljesen tele nem lesz. Ezután újra lekenjük vajjal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Amikor már szép piros a teteje, kivesszük a sütőből és megvárjuk amíg kicsit kihűl, aztán már szeletelhetjük is!

Forrás (videóval)>>>


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here