Ki is volt Ertuğrul?

Szeretem a történelmet, főleg ha kosztümös sorozatként élvezhetem, így nem is volt kérdés, hogy a Diriliş Ertuğrul – Ertuğrul felemelkedése sorozatot is nézni fogom.

Bátran kijelenthetem, hogy jelen pillanatban Törökország legsikeresebb sorozatáról írok. Jelenleg a 3. évad forgatása és vetítése folyik. Azt eddig is tudtuk, hogy a törökök nagyon büszkék a történelmükre, mindez látszik a forgatókönyvön és a nézettségi rangsoron is.

A történet 1225-ben kezdődik, az Oszmán Birodalom megalapítása előtt. A kayı törzs életébe enged bepillantást, ahol is a törzsfő Süleyman Sah (Serdar Gökhan), a felesége Hayme asszony (Hülya Darcan), fiaik Dündar, Ertuğrul (Engin Altan Düzyatan) és Gündoğdu (Kaan Taşaner). Abban az időben a törzsek a mongol támadások elől menekültek, és az életben maradásért küzdöttek.

Ertuğrul és harcosai egy nap vadászni mennek, ahol összeütközésbe kerülnek a keresztes lovagokkal, és megmentenek egy apát, egy fiút és egy lányt (Halime Esra Bilgiç). Halime és Ertuğrul első pillantásra egymásba szeretnek. Halime a Szeldzsuk Birodalom nemesi sarja, de eltitkolja valódi kilétét. Süleyman Sah, hogy megvédje törzsét és továbbra is menedéket tudjon adni Halimééknek, Aleppóba küldi Ertuğrult, hogy tárgyaljon az ottani Emirrel. Innentől indul Ertuğrul igazi története, és bontakozik ki az, hogy hogyan jött létre az Oszmán Birodalom, melynek Ertuğrul egyik fia, Oszmán lett a feje.

Mióta a forgatások tartanak, megszámlálhatatlanul sok díjat nyert a film.

A sorozat fordítójának nincs könnyű dolga: a nyelvezet roppantul régies, a pontos történelmi háttér ismeretét igényli (így nagy munkát vállalt magára Andi, a fordító).

Van köztetek olyan, aki nézi a sorozatot?

Szentkutiné Csányi Judit – Türkinfo


36 COMMENTS

 1. Igen,a feliratozás kezdete óta nézem a sorozatot, valóban nagyon jó, kiváló színészek játszanak benne, nagyon érdekes a történet, régmúlt történelem megjelenítése! Szeretem és csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy nézze meg!

  • Kedves Erzsébet!
   Megírnád nekem, hogy hol nézed a feliratos részeket, mert én nem találom sehol.
   Nagyon köszönöm!

 2. Igen en nezem es mondhatni a szivem csucske. Amugy is imadom a tortenelmet es beloluk keszult fimeket de ez a sorozat egyike az irok kedvenceknek!!

 3. Az 1. évad részeit már megnéztem. Nagyon tetszett- A 2. ill. a 3. évad részeit hol tudom megnézni?

 4. Az 1. évad részeit már megnéztem. Nagyon tetszett- A 2. ill. a 3. évad részeit hol tudom megnézni?

 5. Igen én is nézem. Ez egy kiváló nagyon jól megcsinált sorozat. Nagyon szeretem a történelmi filmeket. A színészek rendkívül jól alakítják szerepüket. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 6. Nagyon várom minden héten a feltöltést. Ilyen izgalmas, fordulatokban gazdag történelmi filmet ritkán látni. Azonkívül, hogy szórakoztató, betekintést nyújt az akkori élet küzdelmes mindennapjaiba. Nagyon köszönöm a fordítók munkáját.?

 7. Igen, allandoan, mar a forditast sem tudom ,megvarni, nezem torokul, igaz csak a cselekmenyt ertem nagyjabol. Fuggo lettem.

 8. Igen az elejétől nézem vagyis nézzük mert időközben a férjem is bekapcsolódott.Izgatottan várjuk hétről hétre.Igazán izgalmas igen nívós kivitelezés és istenien jól játszó szinészek.Hállás köszönet a fordítónak és mindenkinek akik lehetővé teszitek , a sotozat nézését az események megértését.

 9. Igen. Nézem. Nagyon kedvelem! Azon túlmenően, hogy történelmi rálátást ad, megismerhetjük a harci modorukat és képességüket, a borzasztóan nehéz életkörülményeiket…………. és főleg megtudtuk az Oszmán birodalom eredetét. Mindezt rendkívül élvezetes rendezés és kiváló színészek előadásában. Köszönjük.

 10. Ez a kedvenc sorozatom. Nagyon izgalmas és eseménydús a film. Tetszik,hogy a történelemben élt emberek életét kórhűen megismerhetjük. Köszönöm szépen a munkátokat.

 11. Én is nézem, és ahhoz képest, hogy nem szeretem a kosztümös filmeket, ezt mégis nagyon szeretem és nagyon tetszik 🙂 Rengeteget lehet tanulni belőle, mégis nagyon izgalmas, fordulatos, és remek színészeket ismerhetünk meg 🙂

 12. A mi elődeink életét látom a filmben vissza. Sok hasonlóságot vélek felfedezni az elődeink életéből. Már a film sorozat függőjévé váltam!

 13. Megnéztem az első részt, azóta sokszor éjszakába nyúlóan….Nem tudtam abbahagyni!!!!!…..Mindig várom az újabb feltöltést!!!…..Nagyon magával ragadó a film!!!!

 14. Fantasztikus….eddig azt se tudtam hogy létezik ez a sorozat, most kezdtem el nézni, de függő lettem! 10. résznél tartok. Én is éjszakába nyúlóan tudom nézni, mert nem hagy nyugodni a gondolat hogy mi történik Ertugrullal meg a többiekkel… Külön tetszik hogy teljesen korhű, mentes minden nyálaskodástól, ez a kőkemény valóság…nagyon is hihető, átérezhető. Köszönöm a munkátok! :)))

 15. Ezek szerint ezt Magyarorszagn is kozvetik en Amerikaban nezem es nem tudom abba hagyni nekem is sok eszakaba nyulik. Most tartok az elso resz 70-ik epizodjanal, es mint lattam a masodik resz is nalunk mar meg jelent, orommel olvasom hogy most forgatjak a 3-ik reszt

 16. Azt szeretném megkérdezni, hogy most hol tudnám nézni.Minden, ahol eddig elérhető volt , eltűnt. nem találom.Kérlek, segítsetek!

 17. Kedves zsoka, torisori és Hámoriné!
  Szentkutiné Csányi Judit válaszát ezúton tolmácsoljuk: a fordító az 51. résszel befejezte a sorozatot, nincs folytatás.
  a Türkinfo csapata

 18. Jaj de jó istenem de szerettem nézni!!! ❤Istenien játszó szinészek, köszönöm, köszönöm!!! ❤❤❤

 19. Kedves Hajni és Szabóné Lehofer Csilla,
  Legutolsó információm szerint nincs aki fordítsa.
  Üdv: SzCsJ

 20. Egyszerűen, egyszóval IMÁDOM! Hatalmas alakitások, igaz történelem, izgalom, néha nekem kicsit “horror” de akkortájt igy küzdöttek. Remélem végig tudom nézni majd a 4. évadot is, hogy lesz majd forditás. Ilyen filmekre van szükség, ahol ugy telik el a több, mint két óra, hogy csak azt veszed észre, hogy vége! Mindenkinek ajánlom. És itt is köszönöm a lehetőséget Andinak, hogy lehetővé teszi, hogy nézzük, hogy értsük, hogy élvezzük 🙂

 21. a 55. rész/ vagy ha a videókat számolom akkor az 58. részig találtam meg a feíratozást. Nincs aki tovább lefordítaná?? nagyon szomorú vagyok

 22. Sziasztok. Hol találhatóak a sorozat részei? A 33.-ig részig találtam meg a többi hol található? Köszönöm.

 23. Tudna valaki segíteni, hogy lehet bejutni a zárolt facebokk-os csoportba, illetve, hol lehet megtalálni az 51 rész utáni részeket !

   • Állítólag az egyik zárt csoportban az 51. résztől tovább fordítják, de nem teszik fel máshova, hogy melyik zárt csoportban azt nem tudom, már annyi van belőlük, mint csillag az égen

 24. Ahogy látom most lehet csatlakozni a fb csoporthoz. Nekem sikerült. Örülük, hogy meglesz az egész sorozat magyarul.

 25. Nagy rajongója vagyok a Török filmeknek . Kiemelten a történelmi filmeket szeretem Ertugrul és a szeretett hazám igen szép filmek Szívből ajánlom mindenkinek.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here