Törökmogyorós kifli

Torokmogyoros_kifli_120 dkg liszt (teljes kiőrlésű gabonából) 8 dkg porcukor (nád, nyírfa, sztívia) 10 dkg olvadt vaj 5 dkg darált törökmogyoró 1 db mandarin reszelt héja és leve 1 db tojás (bio, vagy szabadtartású) forgatáshoz: 2-3 evőkanál porcukor (nád, nyírfa, sztívia)

1. a cukrot az olvadt vajjal keverjük habosra, majd adjuk hozzá a megmosott (és külön tálban felütve ellenőrzött) tojást

2. mérjük ki egy keverőtálba a lisztet, a darált mogyorót, reszeljük hozzá a (megmosott) mandarin héját, majd nyomjuk hozzá a levét és keverjük össze

3. tegyük be a lágy tésztát a hűtőbe kb. 1 órára (akkor formázható kifli alakra, ha újra megkeményedik benne a vaj)

4. ha kissé megkeményedett a tészta, formázzunk belőle 4-5 cm átmérőjű hengert, melyet karikázzunk fel 1,5-2 cm széles karikákra

5. a karikákból sodorjuk a kiflit úgy, hogy a széleket kissé vékonyabbra formázzuk, mint a közepét (ez lesz a pocakja), majd a végeket hajlítsuk egymással szembe

6. gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a tepsit

7. tegyük a kifliket az előkészített tepsire és 15-20 perc alatt süssük meg

8. a tepsin hűtsük ki a kifliket (ekkor még keményednek), majd egyesével forgassuk meg porcukorban

Hasonló receptek>>>http://receptmuves.blogspot.com

2011-11-19


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here