Tarkabab saláta (Barbunya pilaki)

barbunya25 dkg tarkabab 1 nagy fej vöröshagyma 1 nagyobb szál sárgarépa 5-6 gerezd fokhagyma 1-2 evőkanál paradicsompüré olívaolaj petrezselyem citrom

A tarkababot előző nap beáztatom. Amíg bő vízben majdnem puhára fő, addig az apróra vágott hagymát megpárolom a kb. fél pohárnyi olívaolajon, majd hozzáadom a megtisztított, felkarikázott sárgarépát. Néhány percig együtt pirítom. Hozzákeverem a paradicsompürét, a hámozott fokhagyma gerezdeket, megsózom, és felöntöm 3-4 pohár vízzel. Ha felforrt, hozzáadom a leszűrt, majdnem puhára főtt babot, és közepes lángon készre főzöm. Hidegen tálalom friss, apróra vágott petrezselyemmel, és citromgerezdekkel.

Canan


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here